Egyéjszakás zabkása
2016 július 9. | Szerző: marmalade
Nem tudom, ki hogy van vele, de még a ráérősebb nyári üzemmódra kapcsolva is jólesik amolyan villám reggeli.Íme a legújabb kedvencem! Izgalmas reggeli, amit előző este kell összeállítani, hogy az ízek összeérjenek. Míg a zabpehely egy éjszakán át lubickol a tejben (még jobb kókusztejjel, vagy mandulatejjel) kicsi kókuszreszelékkel, chia maggal, másnap reggelre már csak annyi teendőnk marad, hogy gyümölccsel megszórjuk.
Na jó most kakaóporral, sós mogyorókrémmel is felturbóztam.
Egyéjszakás zabkása kakaóval, sós mogyoróval,málnával
Hozzávalók:
- 1/2 bögre zabpehely
- 3/4 bögre tej (kókusz- vagy mandulatej)
- 1 kiskanál chia mag
- 2 kiskanál juharszirup
- 1/2 kiskanál keserű kakaópor
- 1/2 kiskanál sós mogyorókrém (peanut butter)
- málna
Egy kisebb befőttes üvegbe rétegezzük a következőket: zabpehely, chia meg, kókuszreszelék, keserű kakaópor. Keverjük össze és öntsük fel tejjel. Kanalazzuk bele a juharszirupot és a mogyorókrémet. Fedjük le és tegyük hűtőbe.
Másnap reggel adjuk hozzá a gyümölcsöt.
Jó étvágyat!
Svéd kókuszgolyó (chokladbollar)
2018 július 20. | Szerző: marmalade
Sokunk gyermekkori kedvence a kókuszgolyó, melynek skandináv változata zabpehelyből készül. Így a mai táplálkozási irányzatok szerint még egészségesnek is mondható.
Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki, ha a svéd bútoráruház felé jár, az étteremrészleget is feltétlenül beiktatja a vásárlási programjába. A klasszikus húsgolyók barna mártásban, áfonyaszósszal mellett a svéd mandulatorta, és egy zabos, kókuszgolyó már már kötelező jelleggel kerül a tálcámra. Mostanában viszont már ez utóbbit itthon is gyártom. Sütést nem igényel csak néhány hozzávaló összegyúrását.
Svéd kókuszgolyó (chokladbollar)
Hozzávalók:
Tegyük a hozzávalókat egy tálba és gyúrjuk össze. Formázzunk a masszából pingpong labda méretű golyókat és hempergessük meg a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: