Málnás túrótorta
2013 augusztus 15. | Szerző: marmalade
Málna-túró-mascarpone, igazán kellemes kombináció együtt. Amikorra már telítődtem a fajsúlyos vajkrémes süteményekkel, akkor ilyen sütivel könnyítek a gyomromon…A málna idény szerint lecserélhető szederre, vagy áfonyára. A túró az marad túró, nem nagyzolok a ricottával! 🙂
Málnás túrótorta
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
2 dl édesített cukrászhab
1 kiskanál habfixáló
kb. 5 evőkanál porcukor
25 dkg málna
piros tortazselé
A piskótához:
4 tojás,
20 dkg liszt,
18 dkg cukor
60 ml olaj
60 ml víz
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Ehhez adagoljuk a felvert tojáshabot, majd adagonként hozzászitáljuk a lisztet, hozzáöntjük az olajat és a vizet.Előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt megsütjük (22 centis tortaforma).
Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet és ízlés szerint adjunk hozzá 4-5 evőkanál porcukort.
A kihűlt piskótát vágjuk félbe, kenjük meg a krém felével, szórjunk rá málnaszemeket. Fedjük be a másik piskótalappal és tetejét, oldalát kenjük be a túrókrémmel. Díszítsük málnaszemekkel és öntsük a tetejére a vízzel felforralt, tortazselét. Néhány órára hűtsük be és úgy fogyasszuk.
Nyammm, túrófánk!
2010 január 28. | Szerző: marmalade
Kifejezetten ilyen zimankós édesség. Gyerkőc beteg (szerencsére már gyógyul), én meg itthon vagyok vele.Ráérősen sütögetek, mint azokban az időkben, amikor még csak én vigyáztam rá és miénk volt az egész nap…
Imádom, hogy nem kell ennek a fánknak a tésztájával annyit babrálni, csak összekeverem, hűtő…és aztán a kanalazgatás; először az olajba, majd a szájba :-)) Rendkívül finom juhrszirppal és fahéjas porcukorral megszórva!
A recept Dolce Vita érdeme, könyvében ricottából készítette.

Hozzávalók:
- 25 dkg túró,
- 7 dkg liszt,
- 5 dkg cukor,
- 1 tojás + 1 ojs sárgája,
- 2 kiskanál sütőpor,
- reszelt narancshéj,
- néhány kocka étcsoki feldarabolva
Dolgozd össze a túrót a cukorral, liszttel, sütőporral. Add hozzá a tojásokat, és a falaprózott étcsokit. Pihentesd a masszát a hűtőben.
Melegítsd fel az olajat, majd kiskanál segítségével formázz belőle kicsi golyókat és kezd el az olajbn sütni.
Szűrőlapáttal vedd ki a megsült fánkokat, és papírszalvétára rakva itasd fel a róla a zsiradékot!
Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral, juharsziruppal!
(Az egészségtudatosság jegyében azért Ré hidegen sajtolt napraforgóolajat használtam a sütéshez. )
Egyszerű túrós lepény percek alatt
2016 május 13. | Szerző: marmalade
Sokszor jön jól egy olyan recept, amely nem igényel különösebb erőfeszítést és gyorsan megvan. Ennél a túrósnál nem kell vacakolni a tojás szétválasztásával, méricskélni sem kell különösebben a hozzávalókat; túró a zacskóból, tejföl a dobozból, és néhány evőkanállal a lisztből, meg a cukorból. Ez nagyjából öt perc. A többi munkát meg a sütő elvégzi!
Hozzávalók:
Törjük fel a tojásokat és keverjük össze a tejföllel. Adjuk hozzá a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a túrót. Mehetnek bele az ízesítők (citrom reszelt héja, vanília). Béleljünk ki egy közepes tepsit (kb. 25 x 30) sütőpapírral és öntsük bele a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül.
Amikor már langyos szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: