Semmi kétség flexitáriánus lettem, mert a húsvét előtti böjtben szinte teljesen leszoktam a húsevésről! Hétköznap tartom is magam a húselvonáshoz, hétvégén ha megkívánom akkor majd eszek. Ez elvileg így lesz az ünnep elmúltával is és amint elfogy a húsvéti sonka utolsó maradéka becs. szóra tényleg visszatérek ehhez az elhatározásomhoz.
De a húsmentes hétköznapok nem olyan egyszerűek, mint azt sokszor gondolná az ember. Hétfőn és kedden kitart a hétvégi előfőzés, de szerdára elfogy a muníció, nincs ihlet és jön a verkli, a délutáni körút az iskola és a bölcsöde között, majd haza, leckeírás és gyakorlás, bevásárlás egyedül, ha megjön a Zuram, majd vacsora a családnak, fürdetés, altatás és már elmúlt 8 óra, hát kinek van kedve ilyenkor tofuburgerrel, hozzáillő körettel és vega majonézzel pepecselni. Másnap jön a túlélés…Kifőzde? Kínai? (csak ne megint tofu…), szendvics, saláta…? Majd előkerülnek az online ételrendelők, de amikor 790 Ft lenne egy spenót főzelék, sült mozzarellával, vagy 800-900 egy indiai egytál, akkor megint visszazökkenek az alkotásba.
Hát akkor nézzünk valami egyszerűt a hétköznapokra. Egy spanyolos vega étel adaptációja: csicseriborsó és spenót, kis curryvel megbolondítva, isteni ragu. Elkészítése 15-20percerc. Hétköznap ideális. De én konzerv csicseriborsóval dolgozom.
Spenótos csicseriborsó ragu
olaj
1 fej vöröshagyma
1 púpos kiskanál curry-por
15 dkg spenót (friss, és lehet több is)
½ csésze víz (125 ml)
1 konzerv csicseriborsó
2-3 evőkanál lecsó (nyári eltevésből, de kiválthatja 1-1 paradicsom és TV-paprika)
Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Öntsük le a csicseriborsó-konzerv levét, majd adjuk a csicseriborsót a hagymához. Fűszerezzük curryporral és keverjük bele a lecsót. Fakanállal forgassuk össze.Öntsük fel kb. fél pohár vízzel.
Tisztítsuk meg a spenótleveleket, a hosszabb szárát vágjuk le, a leveleket fel is darabolhatjuk, de a gőz hatására úgy is összeesik. Dobjuk a spenót leveleket a ragura. Főzzük kb. 5 percig, ez alatt a spenót is megpárolódik, megfonnyad.
Nagyon finom ragu, isteni pita kenyérrel, vagy tortilla darabkákkal kitunkolni.
Húsmentes hétköznapok és egy gyors túlélő recept
2015 április 9. | Szerző: marmalade
Spenótos csicseriborsó raguval…
Semmi kétség flexitáriánus lettem, mert a húsvét előtti böjtben szinte teljesen leszoktam a húsevésről! Hétköznap tartom is magam a húselvonáshoz, hétvégén ha megkívánom akkor majd eszek. Ez elvileg így lesz az ünnep elmúltával is és amint elfogy a húsvéti sonka utolsó maradéka becs. szóra tényleg visszatérek ehhez az elhatározásomhoz.
De a húsmentes hétköznapok nem olyan egyszerűek, mint azt sokszor gondolná az ember. Hétfőn és kedden kitart a hétvégi előfőzés, de szerdára elfogy a muníció, nincs ihlet és jön a verkli, a délutáni körút az iskola és a bölcsöde között, majd haza, leckeírás és gyakorlás, bevásárlás egyedül, ha megjön a Zuram, majd vacsora a családnak, fürdetés, altatás és már elmúlt 8 óra, hát kinek van kedve ilyenkor tofuburgerrel, hozzáillő körettel és vega majonézzel pepecselni. Másnap jön a túlélés…Kifőzde? Kínai? (csak ne megint tofu…), szendvics, saláta…? Majd előkerülnek az online ételrendelők, de amikor 790 Ft lenne egy spenót főzelék, sült mozzarellával, vagy 800-900 egy indiai egytál, akkor megint visszazökkenek az alkotásba.
Hát akkor nézzünk valami egyszerűt a hétköznapokra. Egy spanyolos vega étel adaptációja: csicseriborsó és spenót, kis curryvel megbolondítva, isteni ragu. Elkészítése 15-20percerc. Hétköznap ideális. De én konzerv csicseriborsóval dolgozom.
Spenótos csicseriborsó ragu
olaj
1 fej vöröshagyma
1 púpos kiskanál curry-por
15 dkg spenót (friss, és lehet több is)
½ csésze víz (125 ml)
1 konzerv csicseriborsó
2-3 evőkanál lecsó (nyári eltevésből, de kiválthatja 1-1 paradicsom és TV-paprika)
Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Öntsük le a csicseriborsó-konzerv levét, majd adjuk a csicseriborsót a hagymához. Fűszerezzük curryporral és keverjük bele a lecsót. Fakanállal forgassuk össze.Öntsük fel kb. fél pohár vízzel.
Tisztítsuk meg a spenótleveleket, a hosszabb szárát vágjuk le, a leveleket fel is darabolhatjuk, de a gőz hatására úgy is összeesik. Dobjuk a spenót leveleket a ragura. Főzzük kb. 5 percig, ez alatt a spenót is megpárolódik, megfonnyad.
Nagyon finom ragu, isteni pita kenyérrel, vagy tortilla darabkákkal kitunkolni.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: