Krémes és lágy. Kellően csokis, csipetnyit kókuszos. Ez a sajttorta olyan, amilyennek lennie kell. Isteni finom!
4 rétegből áll, vagyis munka azért van benne, de mindegyik réteg hamar összeállítható. Az alja klasszikus kekszréteg, erre jön egy kakaós, tejfölös, krémsajtos cucc gazdagon, majd egy izgalmas kókuszos krém. A teteje pedig olvasztott csokival meglocsolva.
Tudom, ebben a kánikulai nagy melegben valami sütés nélküli dologgal illene előállnom, de a hűtőben megpihenve ez a süti igazi különlegessé válik. És néha az ember megérdemel egy kis kényeztetést!
Csokoládés, kókuszos sajttorta
Hozzávalók:
az alap
2 bögre (2,5 decis) kakaós keksz darálva
6 evőkanál olvasztott vaj
Sajtkrém
250 g krémsajt(mascarpone)
1 bögre porcukor
100 g étcsokoládé, megolvasztva
1 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
4 tojás
1 bögre tejföl
Kókuszos réteg
1 tubus sűrített tej
1 bögre cukor
1/2 bögre (kb 100 g) vaj
1,5 bögre kókuszreszelék
1/2 bögre darált dió
Csokikrém
100 g étcsokoládé
2 evőkanál tejszín
Daráljuk meg a kakaós kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezt a masszát nyomkodjuk egy kb. 24 centis átmérőjű kerek tortaforma aljára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 10 percig süssük benne a kekszes alapot
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral, olvasztott étcsokoládéval, kakaóporral és a liszttel. Dolgozzuk bele a tejfölt és egyenként keverjük bele a tojásokat.
Öntsük az elősütött kekszalapra. Alul csomagoljuk folpackba a tortaforma alját, takarjuk le a tetejét és állítsuk egy tepsibe, amibe öntsünk kevés vizet, hogy vízgőzbe süljön. Süssük kb. 70 percig. Vegyük le tetejéről az alufóliát, ha remegős a közepe süssük további 10-15 percig.
Amikor elkészült tegyük félre hűlni. A kókuszos krémhez egy serpenyőben olvasszuk össze a sűrített tejet, a vajat és a cukrot. Amikor felolvadt a vaj és a cukor is keverjük bele a darált diót és a kókuszreszeléket. Kenjük a sajttorta tetejére.
A csokit olvasszuk fel a tejszínnel és locsoljuk a kókuszkrém tetejére. Tegyük hűtőbe néhány órára, legjobb ha egy egész éjjel ott áll.
Hűtsd le magad csokis kókuszos sajttortával!
2018 augusztus 10. | Szerző: marmalade
Krémes és lágy. Kellően csokis, csipetnyit kókuszos. Ez a sajttorta olyan, amilyennek lennie kell. Isteni finom!
4 rétegből áll, vagyis munka azért van benne, de mindegyik réteg hamar összeállítható. Az alja klasszikus kekszréteg, erre jön egy kakaós, tejfölös, krémsajtos cucc gazdagon, majd egy izgalmas kókuszos krém. A teteje pedig olvasztott csokival meglocsolva.
Tudom, ebben a kánikulai nagy melegben valami sütés nélküli dologgal illene előállnom, de a hűtőben megpihenve ez a süti igazi különlegessé válik. És néha az ember megérdemel egy kis kényeztetést!
Csokoládés, kókuszos sajttorta
Hozzávalók:
az alap
Sajtkrém
Kókuszos réteg
Csokikrém
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: