Nem kell nosztalgikus hangulatban lenni ahhoz, hogy felidéződjön bennünk olykor egy süti képe és íze. Eszünkbe jut és nem tudjuk kiverni a fejünkből. Így jártam ezzel a retro sütivel is, a nyolcvanas évek egyik kedvencével. Csoki, babapiskóta, dió, kandírozott narancs, kicsi rum és vaj. Rossz nem lehet, ugye?
Retro csokiszalámi
Babapiskóta helyett mehet bele szerintem bármilyen omlós vajas keksz, csak háztartási keksz ne legyen! Nem hiszem, hogy azzal jól működne. Nekem a babapiskóta vált be a legjobban!
Retro csokiszalámi
100 g keserű csoki
50-50 g tejcsoki és fehér csokoládé
75 gramm vaj
fél mokkáskanál fahéj
6-8 db babapiskóta
kb. fél maroknyi dió, felaprítva
fél maroknyi aszalt gyümölcs (nálam kandírozott narancshéj)
1 kiskanál rum
Először gőz fölött olvasszuk fel a csokoládékat, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szeletelt babapiskótát, a puha vajat és a többi hozzávalót. Dolgozzuk össze és rövid időre tegyük a hűtőbe (kb. 10-15 perc), hogy formálható legyen. Ekkor halmozzuk egy sütőpapírra a masszát és tekerjük fel, kezünkkel igazgatva egyengessük szalámi formára. Tegyük be a hűtőbe néhány órára,hogy megkeményedjen.
Tálalásnál hintsük meg porcukorral és szeleteljük fel.
Így készül a retro csokiszalámi!
2015 január 22. | Szerző: marmalade
Nem kell nosztalgikus hangulatban lenni ahhoz, hogy felidéződjön bennünk olykor egy süti képe és íze. Eszünkbe jut és nem tudjuk kiverni a fejünkből. Így jártam ezzel a retro sütivel is, a nyolcvanas évek egyik kedvencével. Csoki, babapiskóta, dió, kandírozott narancs, kicsi rum és vaj. Rossz nem lehet, ugye?
Retro csokiszalámi
Babapiskóta helyett mehet bele szerintem bármilyen omlós vajas keksz, csak háztartási keksz ne legyen! Nem hiszem, hogy azzal jól működne. Nekem a babapiskóta vált be a legjobban!
Retro csokiszalámi
Először gőz fölött olvasszuk fel a csokoládékat, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szeletelt babapiskótát, a puha vajat és a többi hozzávalót. Dolgozzuk össze és rövid időre tegyük a hűtőbe (kb. 10-15 perc), hogy formálható legyen. Ekkor halmozzuk egy sütőpapírra a masszát és tekerjük fel, kezünkkel igazgatva egyengessük szalámi formára. Tegyük be a hűtőbe néhány órára,hogy megkeményedjen.
Tálalásnál hintsük meg porcukorral és szeleteljük fel.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: