Így készül a retro csokiszalámi!

2015 január 22. | Szerző:

Nem kell nosztalgikus hangulatban lenni ahhoz, hogy felidéződjön bennünk olykor egy süti képe és íze. Eszünkbe jut és nem tudjuk kiverni a fejünkből. Így jártam ezzel a retro sütivel is, a nyolcvanas évek egyik kedvencével. Csoki, babapiskóta, dió, kandírozott narancs, kicsi rum és vaj. Rossz nem lehet, ugye?

Retro csokiszalámi

Retro csokiszalámi

Babapiskóta helyett mehet bele szerintem bármilyen omlós vajas keksz, csak háztartási keksz ne legyen! Nem hiszem, hogy azzal jól működne. Nekem a babapiskóta vált be a legjobban!

Retro csokiszalámi

  • 100 g keserű csoki
  • 50-50 g tejcsoki és fehér csokoládé
  • 75 gramm vaj
  • fél mokkáskanál fahéj
  • 6-8 db babapiskóta
  • kb. fél maroknyi dió, felaprítva
  • fél maroknyi aszalt gyümölcs (nálam kandírozott narancshéj)
  • 1 kiskanál rum

 

csokisszalámi

Először gőz fölött olvasszuk fel a csokoládékat, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szeletelt babapiskótát, a puha vajat és a többi hozzávalót. Dolgozzuk össze és rövid időre tegyük a hűtőbe (kb. 10-15 perc), hogy formálható legyen. Ekkor halmozzuk egy sütőpapírra a masszát és tekerjük fel, kezünkkel igazgatva egyengessük szalámi formára. Tegyük be a hűtőbe néhány órára,hogy megkeményedjen.

Tálalásnál hintsük meg porcukorral és szeleteljük fel.

Címkék: , ,


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!