Egyszerű földimogyorós poharas desszert
2015 július 1. | Szerző: marmalade
Hogy mennyire finom tud lenni, amikor a natúr mogyorókrém keveredik a csokoládéval és mascarponéval! Íme egy kis kóstoló belőle egy gyors, alig 5 perces recept kíséretében. Egy baj van csak ezekkel a poharas finomságokkal, hogy soha nincs elég mennyiség belőlük.
Földimogyorós, csokis poharas krém
Hozzávalók 4 adaghoz:
120 g piskótatallér (lehet zabkeksz, vagy natúr édes keksz is), 6 dkg vaj, 1 evőkanál natúr földimogyorókrém
1 banán vékony karikákra felszeletelve
Krém: 15 dkg mascarpone, 1 evőkanál földimogyorókrém, 3 kiskanál keserű kakaópor, 3-4 kiskanál porcukor, 250 ml habtejszín
A piskóta tallért aprítóban keverjük morzsás állagúra, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és a natur mogyoró-krémet. Béleljünk ki vele négy kisebb poharat. Szeleteljük fel a banánt vékony karikákra és terítsük a kekszes alapra.
A csokis mogyorókrémhez keverjük el a porcukrot, a kakaóport és a földimogyorókrémet a mascarponével. A habtejszínt verjük fel kemény habbá és forgassuk bele a csokis krémbe. Kanalazzunk belőle a banános rétegre. Lehűtve fogyasszuk. Isteni finom!
Epres cheesecake pohárban
2015 június 7. | Szerző: marmalade
Már látom az idei év nálam a poharas desszertek éve lesz, megannyi habos csoda! Sajnos csak limitált példányszámban készül, vagyis nem lehet úgy rájárni, mint egy tepsis sütire. De elegáns és isteni finom!
Tegnap a piacon jól bepánikoltatott a zöldséges, mivel közölte, hogy az eper és a cseresznye kifutó széria. Állítólag elmosta az eső, hát nem tudom, mert az egri Szépasszonyvölgyben, ahol nemrég jártunk roskadoztak a cseresznyefák és az eper is gyönyörűen, épen virított a helyén. Lehet, hogy csak a megint 1100 forintos epernek akart marketinget csinálni?
Írjátok meg nyugodtan, hogy felétek mi a helyzet, tényleg vége az eperszezonnak? De addig is egy alig 5 perces poharas desszert. Isteni finom és kevés eper kell hozzá.
Epres cheesecake pohárban
Hozzávalók a piskóta réteghez:
120 g piskótatallér (natúr keksz, babapiskóta)
6 dkg vaj
Krémhez:
2 dl habtejszín (cukrászhab a legjobb)
20 dkg mascarpone
2-3 kanál porcukor (ízlés szerint)
20 dkg eper
1 dl víz
2 kristály evőkanál evőkanál cukor
A piskóta tallért aprítóban keverjük morzsás állagúra, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Az epret tisztítsuk meg, vágjuk félbe, majd a kristály cukor és a víz hozzáadásával egy lábosban lekvárszerűen forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni, majd botturmix segítségével pürésítsük. A habtejszínt verjük fel kemény habbá. A mascarponét habverővel dolgozzuk össze a porcukorral és az eperszósz felével, majd lazítsuk a felvert habbal.
Egy magasabb pohár aljára rétegezzük felváltva, több rétegben a piskótamorzsát és az epres krémet. Tetejére krém kerüljön, majd tegyünk rá egy kevés eperszószt.
2 perces reggeli: csokis chia puding, bogyós gyümölccsökkel
2018 július 20. | Szerző: marmalade
A nyári szünet idejére úgy terveztem, hogy ráérős, kényelmes reggeliket fogok készíteni. Mondjuk egy sonkás, sajtos galette-t, vagy az édes amerikai palacsinták valamelyikét. De nem, ehelyett rákaptam erre a villámgyors, poharas chia magas finomságra, amit lényegében előző este kell összeállítani, reggel pedig ízlés szerint dekorálni. Így kifejezetten jól indul a nap, egy kis édességgel és egy “jól lét” tudattal, hogy tettem az egészségemért valamit, mert a chia mag az úgynevezett szuperfood kategóriába tartozik, a bogyós gyümölcs antioxidáns, a kakaó és a juharszirup meg saját magam kényeztetése.
Persze azt nem mondom, hogy a teltség érzet kitart délig.
Csokis chia puding, bogyós gyümölccsökkel
Hozzávalók:
Ezt előző este összekeverjük, hűtőbe tesszük.
Reggel friss gyümölccsel, kevés kókusz reszelékkel, juharsziruppal (ízlés szerint) díszítjük.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: