Meggypálinka és fűszeres marhapofa kolbász, avagy csütörtökön nyit a Budapesti Pálinkafesztivál

2013 május 15. | Szerző:

Budapesti Pálinkafesztivál

Budapesti Pálinkafesztivál

Nem vagyok ugyan nagy pálinkás, de azért az újdonságokra mindig kíváncsi vagyok! A gasztro eseményeket pedig különösen kedvelem.  És, ha olyanokat hallok, hogy ez az év a meggy éve, (vagyis lesz meggypálinka), gorumetlikőr 27 gyógynövényből, birsalma és bodzapálinka limitált mennyiségben, akkor ott a helyem! Holnap nyit ugyanis a Budapesti Pálinkafesztivál, a készülődés már megkezdődött az Erzsébet téren.

Ez az év a meggy éve lesz ugyan, de több mint 400 párlat közül válogathatunk majd a fesztiválon és bemutatják a medvehagymás-pálinkás bonbont vagy a meggylekvárban sült fűszeres marhapofa-kolbászt,  az extrém ízek szerelmeseinek a Lady Levender Csokoládé Manufaktúra  medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal kedveskedik.

A meggy éve alkalmából a „Meggy a gőzös…” névre keresztelt standnál többek között Meggylekvárban sült fűszeres marhapofa-kolbászt kóstolhatnak a fesztiválozók, amelyet meggymustárral és füstölt burgonyapürével tálal a Nu Bistro séfje, Fülepi Kálmán.

PFESZT2013_vegekep_1920x1080(1)

 

 

Szemtelen család, szemtelenül finom portékával!

2013 február 2. | Szerző:

Nekem a könnyed 40-es jött be a legjobban, bár kacérkodtam  a rózsaszín felhőkbe burkolt 50-essel is, igaz a legerősebbnek a 70-es bizonyult.

Ez utóbbi bizony egy törköly volt, 70 százalékos, amiből egy korty azonnal  végig futott a fejembe. Csütörtökön mutatta be a Rézangyal Kft legújabb párlatcsaládját, akit Szemtelen névre kereszteltek.

Mint ahogy Maros Róbert a cég tulajdonosa elmondta:

„Egy kísérlet a Rézangyal kft-től ez a sorozat, arról szól, hogy a nagyobb márkák mellett felhívjuk a figyelmet a kevésbé sikeres kategóriákra, mint a törkölypálinka. Tévhit, hogy ez a szőlészet mellékterméke lenne”.

A reklámkampányban pedig a 40, 50, 60 és 70 fokos szőlőpálinkákat egy-egy a korban hasonló karakter személyesíti meg.  A Szemtelen figurák a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon tűntek föl először, most pedig a belvárosi Egykettő Bisztró új sörsöntésének avatása alkalmából sztorizgattak és kínálták pálinkájukat. A Rézangyal Magyarország Szemtelen párlatai limitált számban kaphatók, s ha valamelyik íz elfogy, nem gyártanak belőle többet; a következő szériánál változik az íz és a címke is. Az egyetlen, ami állandó, az a szőlő, amely alapját képezi mindegyik pálinkának. A Szemtelen ízeiből 500-500 palack készül, amely a kiválasztott vendéglátóegységekben lesz majd kapható.

A pálinkát kísérő falatokról is feltétlenül meg kell emlékezni!

A  nyáron megnyitott belvárosi Egykettő Fröccsliget és Borbisztro remek házigazdának bizonyult.

Jordán Piroska fiatal chef kreációi magaslatokba emelik a sörkorcsolyák fogalmát, a tradicionális és megújított magyar konyha ötvözésével remek ételkülönlegességek  kerültek ki a konyhából. Nekem a következők ízlettek nagyon: a kacsatepertőkrém, a mangalicarilett, a padlizsánkrém, sajnos a véreshurka zsírjában, és a borjúláb, ecetes gyögyhagymával most kimaradt. Hiába, a pálinka is dolgozott közben!

(Sajanos 6 év bloggolás sem érte el nálam, hogy a fotógépem a táskámkötelező tartozéka legyen, ezért nincsenek fotóim ezekről a finomságokról, aminek a tálalása is élmény volt!)

Isteni finom volt a sült paprikás pogácsa, amelynek a receptje, egyébként focaccia tésztából készült és remélhetőleg, az üzletvezető ígérete szerint leírását hamarosan megkapom mailbe. Akkor pedig ide is felteszem!



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!