Almás morzsás süti

2010 március 24. | Szerző:

 Ez a süti a „dobd össze gyorsan” kategóriából való, bár az almát elő kell párolni, a fahéjas morzsatetőt összedolgozni, de megéri. Finom, porhanyós a végeredmény.

Érdemes a műveletet az alma megpárolásával kezdeni, hogy amíg a morzsa és a tészta összeáll már ki is hűljön a gyümölcs.
Azután jöhet a morzsás rész, mert annak is kell egy ki idő a hűvösön. Legvégül  kevert piskóta alap.

Ime a recept:

Almás morzsás süti

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 alma,
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 60 ml víz
  • 200 g vaj
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 180 ml tej

A fahéjas morzsához:

  • 120 g liszt
  • 3-4 kiskanál fahéj
  • 80 g puha vaj
  • 80 g barna cukor

Az almákat hámozd meg és vágd fel cikkre és a víz, 3 evőkanál cukor társaságában fedő alatt párold puhára. Amikor elkészült, tedd félre hűlni. Csepegtesd le.
 A fahéjas morzsához dolgozd össze a lisztet a fahéjjal, a puha vajjal és a cukorral. Formázd kis cipóvá és folpackba csomagolva tedd be a mélyhűtőbe 10-15 perce.

A tésztához a 200 g vajat elektromos habverővel keverd össze a cukorral, egyenként add hozzá a tojásokat, majd felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.

Egy kerek (28 centis) tortaformát, vagy közepes brownie formát bélelj ki sütőpapírral és töltsd bele a masszát.
Fedd be a lecsepegtetett almaszeletekkel és nagy lyukú reszelőn reszeld rá a fahéjas tésztát.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsül.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!