Málnás túrótorta
2013 augusztus 15. | Szerző: marmalade
Málna-túró-mascarpone, igazán kellemes kombináció együtt. Amikorra már telítődtem a fajsúlyos vajkrémes süteményekkel, akkor ilyen sütivel könnyítek a gyomromon…A málna idény szerint lecserélhető szederre, vagy áfonyára. A túró az marad túró, nem nagyzolok a ricottával! 🙂
Málnás túrótorta
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
2 dl édesített cukrászhab
1 kiskanál habfixáló
kb. 5 evőkanál porcukor
25 dkg málna
piros tortazselé
A piskótához:
4 tojás,
20 dkg liszt,
18 dkg cukor
60 ml olaj
60 ml víz
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Ehhez adagoljuk a felvert tojáshabot, majd adagonként hozzászitáljuk a lisztet, hozzáöntjük az olajat és a vizet.Előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt megsütjük (22 centis tortaforma).
Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet és ízlés szerint adjunk hozzá 4-5 evőkanál porcukort.
A kihűlt piskótát vágjuk félbe, kenjük meg a krém felével, szórjunk rá málnaszemeket. Fedjük be a másik piskótalappal és tetejét, oldalát kenjük be a túrókrémmel. Díszítsük málnaszemekkel és öntsük a tetejére a vízzel felforralt, tortazselét. Néhány órára hűtsük be és úgy fogyasszuk.
Egyéjszakás zabkása
2016 július 9. | Szerző: marmalade
Nem tudom, ki hogy van vele, de még a ráérősebb nyári üzemmódra kapcsolva is jólesik amolyan villám reggeli.Íme a legújabb kedvencem! Izgalmas reggeli, amit előző este kell összeállítani, hogy az ízek összeérjenek. Míg a zabpehely egy éjszakán át lubickol a tejben (még jobb kókusztejjel, vagy mandulatejjel) kicsi kókuszreszelékkel, chia maggal, másnap reggelre már csak annyi teendőnk marad, hogy gyümölccsel megszórjuk.
Na jó most kakaóporral, sós mogyorókrémmel is felturbóztam.
Egyéjszakás zabkása kakaóval, sós mogyoróval,málnával
Hozzávalók:
Egy kisebb befőttes üvegbe rétegezzük a következőket: zabpehely, chia meg, kókuszreszelék, keserű kakaópor. Keverjük össze és öntsük fel tejjel. Kanalazzuk bele a juharszirupot és a mogyorókrémet. Fedjük le és tegyük hűtőbe.
Másnap reggel adjuk hozzá a gyümölcsöt.
Jó étvágyat!
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: