Egyéjszakás zabkása

2016 július 9. | Szerző:

Nem tudom, ki hogy van vele, de még a ráérősebb nyári üzemmódra kapcsolva is jólesik amolyan villám reggeli.Íme a legújabb kedvencem! Izgalmas reggeli, amit előző este kell összeállítani, hogy az ízek összeérjenek. Míg a zabpehely egy éjszakán át lubickol a tejben (még jobb kókusztejjel, vagy mandulatejjel) kicsi kókuszreszelékkel, chia maggal, másnap reggelre már csak annyi teendőnk marad, hogy gyümölccsel megszórjuk.

Na jó most kakaóporral, sós mogyorókrémmel is felturbóztam.

zabkása

 

Egyéjszakás zabkása kakaóval, sós mogyoróval,málnával

 

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre zabpehely
  • 3/4 bögre tej (kókusz- vagy mandulatej)
  • 1 kiskanál chia mag
  • 2 kiskanál juharszirup
  • 1/2 kiskanál keserű kakaópor
  • 1/2 kiskanál sós mogyorókrém (peanut butter)
  • málna

zabkása4

Egy kisebb befőttes üvegbe rétegezzük a következőket: zabpehely, chia meg, kókuszreszelék, keserű kakaópor. Keverjük össze és öntsük fel tejjel. Kanalazzuk bele a juharszirupot és a mogyorókrémet. Fedjük le és tegyük hűtőbe.

Másnap reggel adjuk hozzá a gyümölcsöt.

Jó étvágyat!

 

Málnás túrótorta

2013 augusztus 15. | Szerző:

 Túrótorta34

Málna-túró-mascarpone, igazán kellemes kombináció együtt. Amikorra már telítődtem a fajsúlyos vajkrémes süteményekkel, akkor ilyen sütivel könnyítek a gyomromon…A málna idény szerint lecserélhető szederre, vagy áfonyára. A túró az marad túró, nem nagyzolok a ricottával! 🙂

Málnás túrótorta

 

Hozzávalók a krémhez:

25 dkg túró

25 dkg mascarpone

2 dl édesített cukrászhab

1 kiskanál habfixáló

kb. 5 evőkanál porcukor

25 dkg málna

piros tortazselé

 

A piskótához:

4 tojás,

20 dkg liszt,

18 dkg cukor

60 ml olaj

60 ml víz

TúrotortaSzelet

 

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Ehhez adagoljuk a felvert tojáshabot, majd adagonként hozzászitáljuk a lisztet, hozzáöntjük az olajat és a vizet.Előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt megsütjük (22 centis tortaforma).

Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet és ízlés szerint adjunk hozzá 4-5 evőkanál porcukort.

A kihűlt piskótát vágjuk félbe, kenjük meg a krém felével, szórjunk rá málnaszemeket. Fedjük be a másik piskótalappal és tetejét, oldalát kenjük be a túrókrémmel. Díszítsük málnaszemekkel és öntsük a tetejére a vízzel felforralt, tortazselét. Néhány órára hűtsük be és úgy fogyasszuk.

Túrótorta2 004



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!