Hűtsd le magad csokis kókuszos sajttortával!

2018 augusztus 10. | Szerző:

Krémes és lágy. Kellően csokis, csipetnyit kókuszos. Ez a sajttorta olyan, amilyennek lennie kell. Isteni finom!

4 rétegből áll, vagyis munka azért van benne, de mindegyik réteg hamar összeállítható. Az alja klasszikus kekszréteg, erre jön egy kakaós, tejfölös, krémsajtos cucc gazdagon, majd egy izgalmas kókuszos krém. A teteje pedig olvasztott csokival meglocsolva.

Tudom, ebben a kánikulai nagy melegben valami sütés nélküli dologgal illene előállnom, de a hűtőben megpihenve ez a süti igazi különlegessé válik. És néha az ember megérdemel egy kis kényeztetést!

Csokoládés, kókuszos sajttorta

Hozzávalók:

az alap

  • 2 bögre (2,5 decis) kakaós keksz darálva
  • 6 evőkanál olvasztott vaj

Sajtkrém

  • 250 g krémsajt(mascarpone)
  • 1 bögre porcukor
  • 100 g étcsokoládé, megolvasztva
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 bögre tejföl

Kókuszos réteg

  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 bögre cukor
  • 1/2 bögre (kb 100 g) vaj
  • 1,5 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre darált dió

Csokikrém

  • 100 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín

  1. Daráljuk meg a kakaós kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezt a masszát nyomkodjuk egy kb. 24 centis átmérőjű kerek tortaforma aljára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 10 percig süssük benne a kekszes alapot
  2. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral, olvasztott étcsokoládéval, kakaóporral és a liszttel. Dolgozzuk bele a tejfölt és egyenként keverjük bele a tojásokat.
  3. Öntsük az elősütött kekszalapra. Alul csomagoljuk folpackba a tortaforma alját, takarjuk le a tetejét és állítsuk egy tepsibe, amibe öntsünk kevés vizet, hogy vízgőzbe süljön. Süssük kb. 70 percig. Vegyük le tetejéről az alufóliát, ha remegős a közepe süssük további 10-15 percig.
  4. Amikor elkészült tegyük félre hűlni. A kókuszos krémhez egy serpenyőben olvasszuk össze a sűrített tejet, a vajat és a cukrot. Amikor felolvadt a vaj és a cukor is keverjük bele a darált diót és a kókuszreszeléket. Kenjük a sajttorta tetejére.
  5. A csokit olvasszuk fel a tejszínnel és locsoljuk a kókuszkrém tetejére. Tegyük hűtőbe néhány órára, legjobb ha egy egész éjjel ott áll.

 

Délutáni süti: krémsajtos, áfonyás torta

2015 január 8. | Szerző:

Egy kis sütemény uzsonnára, igazán jó találmány, főleg habos kakaóval, vagy aromás teával lehörpintve. Ez amolyan univerzális süti, ízletes piskóta, áfonyával és krémsajtos rétegezéssel, amit akár időspórolás miatt el is hagyhatunk, de szerintem jót tesz neki! A gyerekek imádták, én meg őket nézni, ahogy, rácuppantak.

áfonyástorta

Az alap amolyan egyensúly tészta, ugyanannyi liszt, cukor, vaj van benne, így nem olyan könnyed,  mint a klasszikus piskóta, de legalább olyan finom!

áfonyástorta2

Hozzávalók: 22 dkg vaj, 22 dkg cukor, 22 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 4 tojás, 1 kis doboz joghurt, fél narancs leve, 100 g fagyasztott áfonya

A krémhez: 25 dkg krémsajt, 100 g puha vaj, 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint), fél narancs leve

A tortához robotgép segítségével keverjük össze a vajat a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a lisztet. Lazítsuk joghurttal és a narancs kifacsart levével. Töltsük a fele masszát egy 20 centis tortaformába, szórjuk meg a fele áfonyával és kb. 20 perc alatt süssük készre. (nayjából. 170 fokon.)

Amikor elkészült, kis pihentetés után vegyük ki a formából és tegyük félre. Süssünk a maradék masszából egy másik piskótát is, de ne felejtsük el ezt is áfonyával megszórni.

20 perc alatt süssük készre.

Közben jöhet a krém: ehhez a puha vajat keverjük össze a porcukorral, majd a krémsajttal és legvégül adjuk hozzá a narancs kifacsart levét is.

áfonyástorta3

A piskótákat rétegezzük a krémmel, hogy egy kevés maradjon az oldalára és a tetejére is. Díszíthetjük szeletelt mandulával, kandírozott naranccsal. Az utóbbi szerintem mehet a krémjébe is, legközelebb teszek én is még egy keveset bele.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!