Kölespuding almával, körtével

2009 május 5. | Szerző:

 

Egy
újjabb makrobiotikus kedvencem! Na ná, hogy az édesebb fajtából.

Korábban
nem voltam kölesrajongó, most viszont kifejezetten vágyom, az ízére. Az idei böjti időszakom óta imádom, pedig tavaly még rá sem bírtam nézni. Ami persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem készítettem,csakhát nem magamnak!

A főzése során annyi tanulságot szűrtem le,  hogy még tíz
perccel tovább kell főzni, mint ahogyan azt gondolnám. Ehhez a bölcselethez persze
nem kellett főzőtanfolyam erre simán rájöttem én magam is.

Kölespuding
alma-körte kompóttal.

Főzz meg
egy bögre kölest 3x annyi vízben. Egy másik lábosban almából, körtéből,
fahéjból és szegfűszegből,
és valamilyen szirup (gabona, vagy rizsszirup, esetleg
agave, vagy méz) hozzáadásával készíts édesebb kompótot.

A megpuhult kölest öntsd fel a
kompot levével és keverd el bene a gyümölcsdarabkákat. Fözd együtt addig, amíg a  köles a  kompót levét  magába szívja, de még azért pudingos állagú lesz.

Lehűtve
tálald.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!