Egy
újjabb makrobiotikus kedvencem! Na ná, hogy az édesebb fajtából.
Korábban
nem voltam kölesrajongó, most viszont kifejezetten vágyom, az ízére. Az idei böjti időszakom óta imádom, pedig tavaly még rá sem bírtam nézni. Ami persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem készítettem,csakhát nem magamnak!
A főzése során annyi tanulságot szűrtem le,hogy még tíz
perccel tovább kell főzni, mint ahogyan azt gondolnám. Ehhez a bölcselethez persze
nem kellett főzőtanfolyam erre simán rájöttem én magam is.
Kölespuding
alma-körte kompóttal.
Főzz meg egy bögre kölest 3x annyi vízben. Egy másik lábosban almából, körtéből,
fahéjból és szegfűszegből, és valamilyen szirup (gabona, vagy rizsszirup, esetleg
agave, vagy méz) hozzáadásával készíts édesebb kompótot.
A megpuhult kölest öntsd fel a
kompot levével és keverd el bene a gyümölcsdarabkákat. Fözd együtt addig, amíg a köles a kompót levét magába szívja, de még azért pudingos állagú lesz.
Kölespuding almával, körtével
2009 május 5. | Szerző: marmalade
Egy
újjabb makrobiotikus kedvencem! Na ná, hogy az édesebb fajtából.
Korábban
nem voltam kölesrajongó, most viszont kifejezetten vágyom, az ízére. Az idei böjti időszakom óta imádom, pedig tavaly még rá sem bírtam nézni. Ami persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem készítettem,csakhát nem magamnak!
A főzése során annyi tanulságot szűrtem le, hogy még tíz
perccel tovább kell főzni, mint ahogyan azt gondolnám. Ehhez a bölcselethez persze
nem kellett főzőtanfolyam erre simán rájöttem én magam is.
Kölespuding
alma-körte kompóttal.
Főzz meg
egy bögre kölest 3x annyi vízben. Egy másik lábosban almából, körtéből,
fahéjból és szegfűszegből, és valamilyen szirup (gabona, vagy rizsszirup, esetleg
agave, vagy méz) hozzáadásával készíts édesebb kompótot.
A megpuhult kölest öntsd fel a
kompot levével és keverd el bene a gyümölcsdarabkákat. Fözd együtt addig, amíg a köles a kompót levét magába szívja, de még azért pudingos állagú lesz.
Lehűtve
tálald.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: