Hűtsd le magad csokis kókuszos sajttortával!

2018 augusztus 10. | Szerző:

Krémes és lágy. Kellően csokis, csipetnyit kókuszos. Ez a sajttorta olyan, amilyennek lennie kell. Isteni finom!

4 rétegből áll, vagyis munka azért van benne, de mindegyik réteg hamar összeállítható. Az alja klasszikus kekszréteg, erre jön egy kakaós, tejfölös, krémsajtos cucc gazdagon, majd egy izgalmas kókuszos krém. A teteje pedig olvasztott csokival meglocsolva.

Tudom, ebben a kánikulai nagy melegben valami sütés nélküli dologgal illene előállnom, de a hűtőben megpihenve ez a süti igazi különlegessé válik. És néha az ember megérdemel egy kis kényeztetést!

Csokoládés, kókuszos sajttorta

Hozzávalók:

az alap

  • 2 bögre (2,5 decis) kakaós keksz darálva
  • 6 evőkanál olvasztott vaj

Sajtkrém

  • 250 g krémsajt(mascarpone)
  • 1 bögre porcukor
  • 100 g étcsokoládé, megolvasztva
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 bögre tejföl

Kókuszos réteg

  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 bögre cukor
  • 1/2 bögre (kb 100 g) vaj
  • 1,5 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre darált dió

Csokikrém

  • 100 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín

  1. Daráljuk meg a kakaós kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezt a masszát nyomkodjuk egy kb. 24 centis átmérőjű kerek tortaforma aljára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 10 percig süssük benne a kekszes alapot
  2. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral, olvasztott étcsokoládéval, kakaóporral és a liszttel. Dolgozzuk bele a tejfölt és egyenként keverjük bele a tojásokat.
  3. Öntsük az elősütött kekszalapra. Alul csomagoljuk folpackba a tortaforma alját, takarjuk le a tetejét és állítsuk egy tepsibe, amibe öntsünk kevés vizet, hogy vízgőzbe süljön. Süssük kb. 70 percig. Vegyük le tetejéről az alufóliát, ha remegős a közepe süssük további 10-15 percig.
  4. Amikor elkészült tegyük félre hűlni. A kókuszos krémhez egy serpenyőben olvasszuk össze a sűrített tejet, a vajat és a cukrot. Amikor felolvadt a vaj és a cukor is keverjük bele a darált diót és a kókuszreszeléket. Kenjük a sajttorta tetejére.
  5. A csokit olvasszuk fel a tejszínnel és locsoljuk a kókuszkrém tetejére. Tegyük hűtőbe néhány órára, legjobb ha egy egész éjjel ott áll.

 

Fehércsokis, keksz alapú és isteni finom!

2009 szeptember 17. | Szerző:

 


Igen ez az, amit Dolce Vitánál lehet olvasni. Sokáig kérettem magam, míg végre kipróbáltam, pedig kezdettől fogva csorgattam rá a nyálam. De valamiért az egyszerű, időkímélő sütikbe ritkán kezdek. Aztán jött egy vendégség és hirtelen produkálni kellett valamit. Ehhez meg minden volt itthon. A gyümölcs áfonya lett. Aztán kipróbáltam szederrel is, nekem az jobban bejött. De áfonyával is finom. És meglepő módon a pasik imádják ezt a sütit!

Olyannyira, hogy most már nagyobb tortaformában kell készítenem, dupla adagból!

 

Fehércsokoládás áfonyás torta

Hozzávalók

  • 15 dkg kekszmorzsa,
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg vaj,
  •  25 dkg mascarpone,
  •  20 dkg fehércsokoládé,
  • 1-2 kiskanál porcukor,
  • 1 tálca áfonya,
  • kisebb kerek tortaforma.

 A vajat olvaszd meg és keverd össze a kekszmorzsával és a kakaóporral. Ezzel a masszával bélelj ki egy kapcsot kerek tortaformát.

 A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszdfel és keverd a mascarponéhoz  Ízlés szerint adhatsz hozzá még 1-2 kanálnyi porcukrot.

 Szórd meg a gyümölccsel a kekszalapot és kend rá egyenletesen a krémet. Fogyasztás előtt néhány órára pihentesd a hűtőszekrényben.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!