Az idei kamratöltögetést eperlekvárral kezdtem. Bár a családban nem olyan kapós, mint a sárgabarack, azért garantáltan el fog fogyni. A banános-csokoládés lekvár óta rájöttem, hogy nekem az étcsokoládé ilyenfajta felhasználása nagyon bejön, úgyhogy most kipróbáltam eperrel is. Bármi amibe csokoládé kerül azt nem lehet elrontani!
Eperjam étcsokidarabkákkal
Hozzávalók:
1 kg eper
500 g 2:1-ben befőző cukor
100 g étcsokoládé
A megmosott, megtisztított epret egy nagy lábosba öntöttem, megszórtam a befőző cukorral és egy éjszakára állni hagytam. Másnap egy krumplinyomóval az epret összetörtem, majd összeforralva besűrítettem. A közben keletkező habot lekanalazam róla. Legvégül beledobáltam az apróra tördelt csokoládét és meleg, sterilizált üvegekbe töltöttem. Tetejét szorosan rázártam és 10 percre fejre állítottam. És csak most, hogy leírom szembesülök vele, hogy elfelejtettem szárazdunsztba, pokrócok közé bugyolálni. Remélem így is tartós lesz!
Eperjam étcsokidarabkákkal
2009 június 16. | Szerző: marmalade
Az idei kamratöltögetést eperlekvárral kezdtem. Bár a családban nem olyan kapós, mint a sárgabarack, azért garantáltan el fog fogyni.
A banános-csokoládés lekvár óta rájöttem, hogy nekem az étcsokoládé ilyenfajta felhasználása nagyon bejön, úgyhogy most kipróbáltam eperrel is. Bármi amibe csokoládé kerül azt nem lehet elrontani!
Eperjam étcsokidarabkákkal
A megmosott, megtisztított epret egy nagy lábosba öntöttem, megszórtam a befőző cukorral és egy éjszakára állni hagytam. Másnap egy krumplinyomóval az epret összetörtem, majd összeforralva besűrítettem. A közben keletkező habot lekanalazam róla.
Legvégül beledobáltam az apróra tördelt csokoládét és meleg, sterilizált üvegekbe töltöttem.
Tetejét szorosan rázártam és 10 percre fejre állítottam.
És csak most, hogy leírom szembesülök vele, hogy elfelejtettem szárazdunsztba, pokrócok közé bugyolálni. Remélem így is tartós lesz!
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: