Mogyorókrémes cupcake -felnőtt változat
2015 június 2. | Szerző: marmalade
Bár van benne nutella is, a sós mogyorós vajkrém dominál. Gyerekzsúrra készült mégis a felnőttek imádták nagyon! Remek bulikajának bizonyult, felnőtteknek!
A sós mogyorókrém-mániám továbbra is tart, most épp ezek a csokis muffinok kaptak a tetejére belőle. Szeretek szülinapokra cupcaket készíteni, mégis valahogy az a tapasztalatom, hogy a gyerekeket kísérő felnőttek jobban értékelik ezeket a krémes muffinokat.
Mogyorókrémes csokis cupcake
Hozzávalók a muffinhoz: 100 g olvasztott vaj, 10 dkg barnacukor, 6 dkg kakaópor, 2 tojás, negyed kiskanál só, fél kiskanál sütőpor, 15 dkg liszt
Mogyorós vajkrémhez: 3-4 evőkanál sós mogyorókrém (peaut butter), 1 kiskanál nutella, 5 dkg puha vaj, 4 evőkanál porcukor (esetleg több, ízlés szerint), 3 evőkanál natúr krémsajt (mascarpone), 2 evőkanál tejszínhab
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokis muffinok készítéséhez olvasszuk fel a vajat. A cukrot keverjük össze a tojással és adjuk hozzá a megolvasztott vajat. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, kakaóporral és adjuk hozzá a tojásos masszát. Forgassuk össze és kanalazzuk muffinformákba. Kb. 2/3 részig töltsük meg.
Kisebb formákból 10-12 db lesz. Süssük kb. 12 percig és hagyjuk kihűlni.
A krémhez keverjük krémesre a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tejszínt és verjük tovább. Adjuk hozzá a krémsajtot, a nutellát és a sós mogyorókrémet. Verjük selymesen krémesre. Tegyük a hűtőbe dermedni.
Nyomózsák segítségével terítsük a csoki muffinok tetejére.
Tündértorta gyerekzsúrra: Mákos cupcake citromos vanília krémmel
2012 augusztus 2. | Szerző: marmalade
Nem könnyű fél tucatnyi izgő-mozgó gyermeket jóllakatni, akik inkább a szomszéd nyulát babusgatták, mint a sütiket falták volna! Ez a desszert nekik készült, mini muffin formákba, pontosan azért, hogy ne kelljen egyhelyben ülve elfogyasztani, mégis inkább az őket kísérő szülők kedvence lett.
Tészta: 225 g liszt, 1 kiskanál sütőpor, 175 g cukor, 1 citrom leve, 3tojás, 100 g tejföl, 175 g puha vaj, 5 evőkanál darált mák
Citoromkrém: 1 citrom leve, 125 g krémsajt (Philadelphia), 4 evőkanál puha vaj, 150 g porcukor, 1 kiskanál vanília esszencia
1./ Keverjük krémesre a tojásokat a cukorral, majd a puha vajjal.
2./ Adjuk hozzá a tejfölt, és a citromok levét.
3./ Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, majd adjuk hozzá a mákot.
4./ Lazán forgassuk át a masszát és kanalazzuk mini muffin-formába (kb. 40 db lesz)
170 fokon süssük 15-20 percig.
5./ Keverjük össze a krém hozzávalóit. Hűtőszekrényben pihentessük, majd kenjük a kihűlt mini muffinok tetjére.





Gyerekbarát jégkrém banánnal, datolyával és fahéjjal
2015 június 10. | Szerző: marmalade
A nyár beköszöntével beindult nálunk is a házi fagyik gyártása, cukor- és adalékanyagmentesen is szuper verziókat lehet kreálni. A banán és a datolya kellően édesíti, a kókusztej selymesíti, a fahéj pikánssá teszi. Gyerek és felnőtt pedig jóízűen elmajszolja.
Miután fagyi evésben elég mohó család vagyunk (főleg a két kicsi, meg én), nincs mese itthon is neki kellett állni a fagyikészítésnek. Így volt ez tavaly is és az idén is. Mostanában leginkább jégkrémeket gyártunk, a banán nagyon jó alapanyag ehhez, könnyebb lesz a fagyi textúrája, nem fagyasztja le a torkot, mint egy vizes alapú jégkrém. Jó móka az összekutyulása, bár elég hamar megvan és a dolog további, nagyobb és kevésbé látványos részét már a hűtő végzi, a végeredmény viszont tökéletes!
Gyerekbarát jégkrém banánnal, datolyával és fahéjjal
Hozzávalók 5 darahoz:
1 banán,
3 nagy király datolya,
1 dl kókusztej (vagy mandulatej),
1 kiskanál őrölt fahéj
A datolyát 5 percre áztassuk be forró vízbe. Szűrjük le, szedjük ki a magját és darabolva tegyük a többi hozzávalóval egy turmixba. Pürésítsük és tegyük jégkrémtartókba, szúrjunk közepébe pálcikát és néhány órára fagyasszuk le.
Felnőtteknek igazán kellemes hűsítő a frappé-jégkrém, , gyerekeknek ez a csokis, kókusztejes, veganoknak és csokirajongóknak, tofuval, vagy éppen minimal hozzávalókkal banánnal és étcsokival.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: