….vagyis majdnem egy hete, csak volt egy kis gond az adminnal….
Makrobiotikusfőzőtanfolyamon jártam, már nem először; ha Kushi Intézet lenne, akkor már diplomázhatnék is belőle. Könnyen lelkesedő típus vagyok, ráadásul a gasztronómiával kapcsolatban nem ismerek mértéket. Az egészséges táplálkozásról már sokszor írtam és ilyenkor általában új életet is kezdtem. Aztán egy hónap múlva ismét, egy másikat. Az utóbbi időszakban a makrobiotika többször “megtalált”, és közben lett otthon hijiki-alga, nori lap, miszo paszta, aztán egy másik is, mert ez előbbi alig egy-két használat, de több hónapos állás után lejárt, umeboshi – szilvapaszta (bár helyesen talán még kiejteni sem tudom), és begyűjtésre került néhány gabona szirup is. Észrevétlenül elmaradt a fehér cukor és lett helyette rizs, illetve maláta szirup. Elmaradt a fehér liszt, lett helyette teljes kiőrlésű. A 3,5%-os tej lecserélődött rizs- illetve zabtejre, de csak pár napig, mert ízét nem tudtam teljesen megszokni. A só, már nálunk évek óta tengeri illetve Epres Panni hatására himalájai – de ez már egy másik történet, egy másik beszélgetés…
Ezt főztük és ettük:
(receptek majd később)
Leves:
Miszo leves Első fogásnak miszó leves készült, barna rizs miszóból, mert ez a legkiegyensúlyozottabb, legközéppontosítóbb gabona.
Főfogás
Barna rizs árpával, pirított szezámmagban Lencseragu Tofu krokett Nyárs tempura, Nori tempura Reteksavanyú gyorspréssel
Egy hete történt
2009 augusztus 24. | Szerző: marmalade
….vagyis majdnem egy hete, csak volt egy kis gond az adminnal….
Makrobiotikus főzőtanfolyamon jártam, már nem először; ha Kushi Intézet lenne, akkor már diplomázhatnék is belőle.
Könnyen lelkesedő típus vagyok, ráadásul a gasztronómiával kapcsolatban nem ismerek mértéket. Az egészséges táplálkozásról már sokszor írtam és ilyenkor általában új életet is kezdtem. Aztán egy hónap múlva ismét, egy másikat. Az utóbbi időszakban a makrobiotika többször “megtalált”, és közben lett otthon hijiki-alga, nori lap, miszo paszta, aztán egy másik is, mert ez előbbi alig egy-két használat, de több hónapos állás után lejárt, umeboshi – szilvapaszta (bár helyesen talán még kiejteni sem tudom), és begyűjtésre került néhány gabona szirup is. Észrevétlenül elmaradt a fehér cukor és lett helyette rizs, illetve maláta szirup. Elmaradt a fehér liszt, lett helyette teljes kiőrlésű. A 3,5%-os tej lecserélődött rizs- illetve zabtejre, de csak pár napig, mert ízét nem tudtam teljesen megszokni. A só, már nálunk évek óta tengeri illetve Epres Panni hatására himalájai – de ez már egy másik történet, egy másik beszélgetés…
Ezt főztük és ettük:
(receptek majd később)
Leves:
Első fogásnak miszó leves készült, barna rizs miszóból, mert ez a legkiegyensúlyozottabb, legközéppontosítóbb gabona.
Főfogás
Lencseragu
Tofu krokett
Nyárs tempura,
Nori tempura
Reteksavanyú gyorspréssel
Desszert:
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: