Fehércsokis, keksz alapú és isteni finom!

2009 szeptember 17. | Szerző:

 


Igen ez az, amit Dolce Vitánál lehet olvasni. Sokáig kérettem magam, míg végre kipróbáltam, pedig kezdettől fogva csorgattam rá a nyálam. De valamiért az egyszerű, időkímélő sütikbe ritkán kezdek. Aztán jött egy vendégség és hirtelen produkálni kellett valamit. Ehhez meg minden volt itthon. A gyümölcs áfonya lett. Aztán kipróbáltam szederrel is, nekem az jobban bejött. De áfonyával is finom. És meglepő módon a pasik imádják ezt a sütit!

Olyannyira, hogy most már nagyobb tortaformában kell készítenem, dupla adagból!

 

Fehércsokoládás áfonyás torta

Hozzávalók

  • 15 dkg kekszmorzsa,
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg vaj,
  •  25 dkg mascarpone,
  •  20 dkg fehércsokoládé,
  • 1-2 kiskanál porcukor,
  • 1 tálca áfonya,
  • kisebb kerek tortaforma.

 A vajat olvaszd meg és keverd össze a kekszmorzsával és a kakaóporral. Ezzel a masszával bélelj ki egy kapcsot kerek tortaformát.

 A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszdfel és keverd a mascarponéhoz  Ízlés szerint adhatsz hozzá még 1-2 kanálnyi porcukrot.

 Szórd meg a gyümölccsel a kekszalapot és kend rá egyenletesen a krémet. Fogyasztás előtt néhány órára pihentesd a hűtőszekrényben.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!