Keleti fagylalt naranccsal, kardamommal

2007 június 19. | Szerző:

 

A tesztelés alatt ez lett a kedvenc, fantasztikus, ahogy a narancs és a kardamom íze találkozik.

Keleti fagylalt naranccsal, kardamommal

Hozávalók: 3 dl tej, 3 dl habtejszín, 3 tojássárgája ,

1 csésze cukor (2,5 decis bögrében, tele),

1 csomag vaníliás cukor,

1 kiskanál őrölt kardamom, 1 kiskanál vanília kivonat (a madagascari bourbonra esküszöm, Culinaris szerzemény)

1 kiskanál narancsvíz (szintén Culináris),

egy narancs reszelt héja, fél narancs kifacsart leve.

Elkészítése: A tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot felmelegítettem, majd félretettem hűlni. A cukor 2/3-t és 3 evőkanál vizet karamellizáltam egy lábosban. (Eltartott egy ideig.). Ráöntöttem a meleg tejszínes tejet, és addíg kevergettem, amíg a karamelldarabok feloldódtak. A tojások sárgáját összekevertem a maradék cukorral és hozzáadagoltam a langyos karamellás tejet. Elkevertem és visszatettem a tűzre főzni, belekevertem a narancsvirágvizet és az őrölt kardamomot. Krémesedésig kevergettem, majd lehűtöttem.Ekkor belekevertem a narancs reszelt héját és a levét. Fél órát pihentettem a hűtőszekrénybe, majd a fagyigéppel befejeztem.

Ínyenceknek további verziók narancs- kardamom témában itt és itt.

És még egy vanília-kardamom párosításban: itt.
Címkék:

Eperjam fagylalt

2007 június 14. | Szerző:

 Nem azt mondom, hogy ez a legautentikusabb eperfagyi recept, a fagylaltbizniszbe beszálva nem is ezzel kezdtem a kézműves fagyik gyártását. És David Leibovitz a nagy fagylaltgyártó blogger talán fel is szisszene. De arra tökéletes volt, hogy a frissen készült félüveg eperlekvár jó helyre kerüljön. És még fimom is lett.

Eperjam fagylalt

Hozzávalók: 1,5 dl eperlekvár (darabosan az igazi),

3 dl habtejszín,

2 dl natúr joghurt, 1 csomag vaniliás cukor.

A tejszínt lassú tüzön felmelegítettem, majd lehűtöttem. Ekkor beletettem a joghurtot, és az eperlekvárt. Hűtőszekrényben álldogált egy ideig, majd irány a fagyigép.És még 30 perc a teljes boldogságig.

 
UI: Már teljesen lemondtam Ana rózsafagylaltjáról szomszéd és kertje és rózsa híjján, de van itthon egy kis gyári rózsalekvár…?

Címkék:


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!