Eperjam fagylalt
2007 június 14. | Szerző: marmalade
Nem azt mondom, hogy ez a legautentikusabb eperfagyi recept, a fagylaltbizniszbe beszálva nem is ezzel kezdtem a kézműves fagyik gyártását. És David Leibovitz a nagy fagylaltgyártó blogger talán fel is szisszene. De arra tökéletes volt, hogy a frissen készült félüveg eperlekvár jó helyre kerüljön. És még fimom is lett.

Eperjam fagylalt
A tejszínt lassú tüzön felmelegítettem, majd lehűtöttem. Ekkor beletettem a joghurtot, és az eperlekvárt. Hűtőszekrényben álldogált egy ideig, majd irány a fagyigép.És még 30 perc a teljes boldogságig.
UI: Már teljesen lemondtam Ana rózsafagylaltjáról szomszéd és kertje és rózsa híjján, de van itthon egy kis gyári rózsalekvár…?
Keleti fagylalt naranccsal, kardamommal
2007 június 19. | Szerző: marmalade
A tesztelés alatt ez lett a kedvenc, fantasztikus, ahogy a narancs és a kardamom íze találkozik.
Keleti fagylalt naranccsal, kardamommal
Hozávalók: 3 dl tej, 3 dl habtejszín, 3 tojássárgája ,
1 csésze cukor (2,5 decis bögrében, tele),
1 csomag vaníliás cukor,
1 kiskanál őrölt kardamom, 1 kiskanál vanília kivonat (a madagascari bourbonra esküszöm, Culinaris szerzemény)
1 kiskanál narancsvíz (szintén Culináris),
egy narancs reszelt héja, fél narancs kifacsart leve.
Elkészítése: A tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot felmelegítettem, majd félretettem hűlni. A cukor 2/3-t és 3 evőkanál vizet karamellizáltam egy lábosban. (Eltartott egy ideig.). Ráöntöttem a meleg tejszínes tejet, és addíg kevergettem, amíg a karamelldarabok feloldódtak. A tojások sárgáját összekevertem a maradék cukorral és hozzáadagoltam a langyos karamellás tejet. Elkevertem és visszatettem a tűzre főzni, belekevertem a narancsvirágvizet és az őrölt kardamomot. Krémesedésig kevergettem, majd lehűtöttem.Ekkor belekevertem a narancs reszelt héját és a levét. Fél órát pihentettem a hűtőszekrénybe, majd a fagyigéppel befejeztem.
Ínyenceknek további verziók narancs- kardamom témában itt és itt.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: