Hűtsd le magad csokis kókuszos sajttortával!

2018 augusztus 10. | Szerző:

Krémes és lágy. Kellően csokis, csipetnyit kókuszos. Ez a sajttorta olyan, amilyennek lennie kell. Isteni finom!

4 rétegből áll, vagyis munka azért van benne, de mindegyik réteg hamar összeállítható. Az alja klasszikus kekszréteg, erre jön egy kakaós, tejfölös, krémsajtos cucc gazdagon, majd egy izgalmas kókuszos krém. A teteje pedig olvasztott csokival meglocsolva.

Tudom, ebben a kánikulai nagy melegben valami sütés nélküli dologgal illene előállnom, de a hűtőben megpihenve ez a süti igazi különlegessé válik. És néha az ember megérdemel egy kis kényeztetést!

Csokoládés, kókuszos sajttorta

Hozzávalók:

az alap

  • 2 bögre (2,5 decis) kakaós keksz darálva
  • 6 evőkanál olvasztott vaj

Sajtkrém

  • 250 g krémsajt(mascarpone)
  • 1 bögre porcukor
  • 100 g étcsokoládé, megolvasztva
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 4 tojás
  • 1 bögre tejföl

Kókuszos réteg

  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 bögre cukor
  • 1/2 bögre (kb 100 g) vaj
  • 1,5 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre darált dió

Csokikrém

  • 100 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín

  1. Daráljuk meg a kakaós kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezt a masszát nyomkodjuk egy kb. 24 centis átmérőjű kerek tortaforma aljára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 10 percig süssük benne a kekszes alapot
  2. Keverjük össze a krémsajtot a cukorral, olvasztott étcsokoládéval, kakaóporral és a liszttel. Dolgozzuk bele a tejfölt és egyenként keverjük bele a tojásokat.
  3. Öntsük az elősütött kekszalapra. Alul csomagoljuk folpackba a tortaforma alját, takarjuk le a tetejét és állítsuk egy tepsibe, amibe öntsünk kevés vizet, hogy vízgőzbe süljön. Süssük kb. 70 percig. Vegyük le tetejéről az alufóliát, ha remegős a közepe süssük további 10-15 percig.
  4. Amikor elkészült tegyük félre hűlni. A kókuszos krémhez egy serpenyőben olvasszuk össze a sűrített tejet, a vajat és a cukrot. Amikor felolvadt a vaj és a cukor is keverjük bele a darált diót és a kókuszreszeléket. Kenjük a sajttorta tetejére.
  5. A csokit olvasszuk fel a tejszínnel és locsoljuk a kókuszkrém tetejére. Tegyük hűtőbe néhány órára, legjobb ha egy egész éjjel ott áll.

 

Eperjam étcsokidarabkákkal

2009 június 16. | Szerző:

Az idei kamratöltögetést eperlekvárral kezdtem. Bár a családban nem olyan kapós, mint a sárgabarack, azért garantáltan el fog fogyni.
A banános-csokoládés lekvár óta  rájöttem, hogy nekem az étcsokoládé ilyenfajta felhasználása nagyon bejön, úgyhogy most kipróbáltam eperrel is. Bármi amibe csokoládé kerül azt nem lehet elrontani!

Eperjam étcsokidarabkákkal

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 500 g 2:1-ben befőző cukor
  • 100 g étcsokoládé

A megmosott, megtisztított epret egy nagy lábosba öntöttem, megszórtam  a befőző cukorral és egy éjszakára állni hagytam. Másnap egy krumplinyomóval az epret összetörtem, majd összeforralva besűrítettem. A közben keletkező habot lekanalazam róla.
Legvégül beledobáltam az apróra tördelt csokoládét és meleg, sterilizált üvegekbe töltöttem.
Tetejét szorosan rázártam és 10 percre fejre állítottam.
És csak most, hogy leírom szembesülök vele, hogy elfelejtettem szárazdunsztba, pokrócok közé bugyolálni. Remélem így is tartós lesz!

Címkék: , , ,


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!