Bögrés süti
2009 november 8. | Szerző: marmalade
![](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/bogres1.jpg)
A bögrés sütik nagy előnye, hogy nem kell méricskélni és hamar összedobja az ember. Csak összekutyulod a masszát, sütőbe teszed és már kész is.
A gyerekszoba rendezgetése és a nagy selejtezések közepette készült a gyors ebéd, egy rakott zöldséges rizses-húsos egytál, ami után egy kiadós házi és szintén gyors süti dukált. Így készült ez a diós bögrés süti, amibe bele került 2 púpos kiskanál holland keserű kakaópor is, ami most -számomra meglepő módon – elvitte a hangsúlyt a dióról. Általában diósabb szokott lenni.De így is finom lett!
Bögrés süti
![](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/bogres3.jpg)
Hozzávalók:
1,5 bögre (2,5 dl-es bögrével) fehér tönkölyliszt,
1 bögre nád porcukor,
1 kis doboz tejföl,
1,5 bögre darált dió,
3 tojás,
1 kiskanál sütőpor,
2 kiskanál holland kakaópor
sárgabaracklekvár
Dolgozzuk össze a kétféle anyagot és adjuk hozzá a tejfölt is.
Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt elkészült.
Amikor langyosra hűlt vágjuk félbe és kenjük meg lekvárral.
Kossuth-kifli bögrésen
2015 május 15. | Szerző: marmalade
Egyszerűen elkészíthető, hihetetlenül finom sütemény. Könnyű vajas piskóta, kevés dióval megszórva. (Szóval nem hasonlít sem a búr, sem a pozsonyi kifli tesókra). Bár Kossuth állítólag mandulával szerette!
Három napon belül háromszor készült el, igaz ebből két sütést csak felügyeltem, az iskolai Project Hét alatt. Hatodikosok készítették, akiknek a reformkori élet volt a témájuk és imádták. Összeállítani is és megenni is. A harmadikat már a hétvégén én követtem el, gyors vendégváró fogásnak bizonyult, amikor a lányomhoz jöttek a kis barátai.
Egy nagy tálcányi lesz belőle. Kell hozzá egy bögre (a liszt és a cukor méréséhez) és egy jó pogácsa-szaggató (vagy egy borospohár, ha nem lenne) és meg is van a félhold.
![kossuthkilfi](https://marmalade.blogcdn.p3k.hu/files/2015/05/kossuthkilfi-600x399.jpg)
Kossuth-kifli
Hozzávalók:
3/4 bögre cukor
1,5 bögre liszt
fél kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál reszelt citromhéj
20 dkg nagyon puha vaj
4 tojás, szétválasztva
1/2 bögre darált vagy nagyobb darabokra zúzott dió
A tojásokat válasszuk külön, a fehérjéből verjünk kemény habot.
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a citrom reszelt héjával.
A puha vajat keverjük krémesre a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáit. Két-három részletben adjuk hozzá a lisztet és keményre felvert habot.
Egy 20 x 30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük el benne a masszát és szórjuk meg a tetejét a dióval. A sütőt melegítsük elő kb. 175 fokra és kb. 20 perc alatt süssük készre.
Egy kör alakú kiszúróval szaggassunk félhold formákat a kisült tésztából.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: