Ír krumplikrémleves, pirított bacon-nel, snidlinggel
2012 november 23. | Szerző: marmalade
Amikor itthon hidegre fordul az időjárás, előszeretettel fordulok a zordon vidékek konyhája felé. Kedvencem az ír és a skót felflöld konyhája.
Ennek a levesnek a receptje is ír földről származik, igazán semmi extra nincs benne, semmi olyan alapanyag, ami az ír konyha jellegzetessége lenne. Mindössze tartalmas, meleg és krémes. Másra most nincs is nagyon igényem…!
Hozzávalók: 2 evőkanál margarin, 2 fej lila hagyma, 4-5 db nagyobb burgonya, zöldséglé, 4-5 bacon szelet, egy maréknyi snidling, 50 ml tejszín.
1./ Szeleteljük fel a hagymát és a pároljuk meg a vajon. A burgonyát vágjuk apró kockára és dobjuk a hagymára. Pirítsuk, majd öntsük fel kb 1 liternyi zöldséglével (bio zöldségkockából 2 db).
2./ Főzzük 35-40 percig.
3./ Amikor a burgonya megpuhult turmixoljuk össze a levest, majd löttyintsünk bele 2-3 evőkanál tejszínt.
4./ Tálaláshoz pirítsuk meg a kockára vágott bacont és vágjuk apróra a snidlinget. Szórjuk a levesre.
Ó, azok a csodálatos svéd húsgolyók!
2018 augusztus 11. | Szerző: marmalade
Pikáns mártással és áfonyadzsemmel. Egy újabb klasszikus ikeás recept, amit kipipálhatok gasztronómiai bakancslistámról és elkészíthetem otthon, bármikor! Az étkezést kísérő nyammogások és elégedett hümmögések pedig elárulják hogy mennyire finom is ez a recept, a lágy húsgolyók fűszeres mártásban úszkálva, krumplipürével és házi áfonyalekvárral tálalva. Jobb, mint az eredeti!
Tudom a fasírt masszájához illene párolt vöröshagymát is keverni, ez most lustaságból elmaradt de nekem nem is hiányzott a végeredményből. A krumplipüré helyett jól illik hozzá a hasábburgonya, az áfonyadzsem pedig klasszikus módon készült, csak le kellett emelni kamrám polcáról (recept később). De készülhet úgy is, hogy a friss, vagy fagyasztott áfonyát összefőzzük ízlés szerinti cukorral.
Svéd húsgolyók mártásban, krumplipürével, áfonyadzsemmel
Hozzávalók:
A mártáshoz:
gyors levesalap: ciki, vagy nem ciki, de 4 dl vízforralóban forralt vízhez elkevertem 2 kiskanál vegetát, ezzel dolgoztam tovább
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: