Sós-édes mogyoróvajas oreo keksz
2016 május 15. | Szerző: marmalade
Milyen az oreo keksz sós mogyorókrémmel? Isteni! Édes és sós egyszerre. Főleg az otthoni változatban, amikor nem spóroljuk ki a krémes, mogyoróvajas réteget az omlós, kakaós kekszek közül.
Sós mogyoróvajas oreo, újratöltve! Egyszer már készült ugyan, ez most a 2.0-ás tovább fejlesztett, finomabb verzió! Sokkal selymesebb, töményebb ízhatás, igaz a mogyoróvaj is több lett benne.
Sós mogyoróvajas oreo keksz
(2.0 változat)
Hozzávalók (kb. 26-28 kekszhez):
(mérce: 2,5 decis bögre)
1 és 1/4 bögre liszt
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1/3 bögre keserű kakaó
1/2 bögre (200 g) puha vaj
2/3 bögre cukor
1 egész tojás
A sós mogyoróvajas krémhez:
1/3 bögre puha vaj (kb. 150 g)
1 bögre porcukor
4 evőkanál sós mogyoróvaj (peanut butter)
A kekszhez keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást. Forgassuk össze a szódabikarbónával, elkevert liszttel és keverjük bele a kakaóport is.
Tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
Vegyünk kiskanálnyi mennyiségű masszát, formázzuk golyóvá és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Legalább 2 centis távolságot hagyjunk a golyók között, mert a tészta sütés közben elterül. Előmelegített, kb. 180 fokos sütőben 12 perc alatt süssük készre. Nagyjából 26 -28 darab keksz lesz belőle. A krémhez robotgéppel keverjük össze a puha vajat a porcukorral, adjuk hozzá a sós mogyoróvajat is. Keverjük selymessé. Tapasszunk össze két kakaós kekszet ezzel a krémmel és tároljuk hűtőbe. Ha puhábban szeretjük fogyasztás előtt 5 perccel érdemes kivenni a hűtőből.
Sütőtökös amerikai palacsinta
2014 október 27. | Szerző: marmalade
Hogyan szerettessük meg a gyerekkel a sütőtököt? Vagy másképpen megfogalmazva a kérdést, hogyan etessünk vele suttyomban sütőtököt? Sok anyukát foglalkoztat ez a kérdés, és engem is bosszant, hogy egy ilyen vitaminban gazdag, ráadásul édeskés ízű zöldséget miért nem esznek a gyerekeim? A nagy már leszokott róla, pedig kiskorában olyan lelkesen habzsolta, a kicsi meg eleve hozzá sem nyúl! Így jött a megoldás és belekerült a reggeli amerikai palacsintába.
Akkor érdemes csinálni, ha előző napról megmaradt egy kevés sült sütőtök és nem tudunk vele mit kezdeni. Egy kanál tej hozzáadásával és a botturmix segítségével pürésítsük össze.
Sütőtökös amerikai palacsinta
Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 kiskanál sütőpor
3/4 bögre sütőtökpüré
2 tojás
1,5 bögre tej
mogyorónyi vaj
juharszirup
A megmaradt sült sütőtököt turmixoljuk össze egy kanál tejjel.
Tegyük egy tálba a lisztet, a sütőport, üssük hozzá a tojásokat (nem szoktam elválasztani), adjuk hozzá a sütőtökpürét és a tej hozzáöntésével keverjük csomómentesre.
Egy palacsintasütőt kenjünk ki kevés vajjal és kisebb halmokba süssük ki a mini palacsintákat.
Tálaláskor öntsünk rá juharszirupot.
Jó étvágyat hozzá!
Klasszikus dupla csokis muffin
2018 július 23. | Szerző: marmalade
Magamtól nem jutott volna eszembe muffint sütni, már évek óta nem is készítettem, mindig volt más, amit ki kellett próbálni. Egy muffin olyan egyszerű és olyan kevés. Főleg, ha mondjuk a falusi tepsis sütemény méretével hasonlítjuk össze azt a 6-8 darabot, ami a receptből kijön. Mi pedig elég sütire járó fajta vagyunk. :-)De most pont ennyi kellett, amikor lányomat barátnője délután meglátogatta és valami nagyon csokis, gyors nassolni valóra vágytak. Ez a süti pedig ilyen. Nagyon csokis. És alig 18 perc alatt elkészül.
Dupla csokis muffin
(könnyű bögrés recept)
Hozzávalók 8 db közepes muffinhoz
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: