Aszaltgyümölcsös-banános kása, túróval

2007 május 29. | Szerző:

 Időnként nem állom meg, hogy
egy-egy kedvenc babaételünket fel ne tegyem. Lányom egyik kedvenc nasija ez,
aszalt szilvával, aszalt sárgabarackkal és sült banánnal. Benne van minden, ami
a piciknek kell; rost, vitaminok, fehérje, kalcium.

 És bár a túró, meg a kukoricapehely enyhíti az
édes ízt, a kevésbé édesszájú babáknak sült banán helyett párolt almát ajánlok.

 Aszaltgyümölcsös-banános kása, túróval

Úgy 8-9 hónapos kortól

Elkészítése: Nagyjából 4-5 szem
aszalt szilvát, 3 szem sárgabarackot apróra vágva kevés vízzel felforralok,
közben a banánt héjastul egy fóliára fektetem és a sütőbe kb.10-15 perc alatt
feketedésig sütöm.

Az aszalt gyümölcsöket kiszedem a
vízből és a maradék vízbe 2-3 evőkanálnyi kukorica pelyhet szórok. Ha szükséges
kiegészítem annyi vízzel, hogy legalább 1 decinyi legyen. Hagyom, hogy
megduzzadjon, felforrjon. Ezt a gyümölcshöz adom. Hozzáteszem a sült banán
kikapart belsejét és botturmixal pépesítem. Ha kész kistálba rendezem,
megszórom egy csöppnyi fahéjjal és belekeverek 1 evőkanál túrót.

Címkék:


Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!