Ha egyszerű desszertre vágysz: Bundás almaszeletek
2015 október 15. | Szerző: marmalade
Egyszerűen imádnivaló, amint az alma meglapul a palacsintatésztában, fahéjas porcukorral a tetején. Hűvös időben nálunk is újra és újra előkerül ez a recept.
Mostanában cetlizős lettem. Receptjeimet, insirációkat, ötleteket, vagy akár ünnepi menüterveket papírcetlikre vetem. A papírok, hogy ne kallódjanak el, egy fémdobozba kerülnek, majd újabb és újabb dobozba. Így gyűlnek a dobozok és egyre nehezebb bármit is visszakeresni bennük. Ez a korábban megjelent isteni almás receptem is jó helyen lesz itt a blogon, hogy gyorsabban megtaláljam.
Bundás almaszeletek
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 3 evőkanál cukor, 1 kiskanál fahéj, 1,5 dl tej, 2+2 dkg olvasztott vaj
2 tojás, 3-4 alma
Egy tálba keverjük össze a lisztet a sütőporral, cukorral és egy kevés fahéjjal. Egy másik edényben dolgozzuk össze a tojásokat a tejjel és 2 dkg megolvasztott vajjal, majd keverjük a liszthez.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki magházukat. Szeleteljük kör alakúra és egyenként forgassuk meg a sűrű tésztába. Egy palacsintasütőben olvasszunk fel egy kanálnyi vajat és a bundás almákat süssük át mindkét oldalán.
Tálaljuk fahéjas porcukorral.
További almás receptek, mint ez az isteni pite, vagy ez a süti karamellizált almával, vagy csak egyszerűen szószként, melengető teaként.
Almás morzsás süti
2010 március 24. | Szerző: marmalade
Ez a süti a „dobd össze gyorsan” kategóriából való, bár az almát elő kell párolni, a fahéjas morzsatetőt összedolgozni, de megéri. Finom, porhanyós a végeredmény.
Érdemes a műveletet az alma megpárolásával kezdeni, hogy amíg a morzsa és a tészta összeáll már ki is hűljön a gyümölcs.
Azután jöhet a morzsás rész, mert annak is kell egy ki idő a hűvösön. Legvégül kevert piskóta alap.
Ime a recept:
Almás morzsás süti
- 3 alma,
- 3 evőkanál barnacukor
- 60 ml víz
- 200 g vaj
- 150 g cukor
- 2 tojás
- 35 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 180 ml tej
A fahéjas morzsához:
- 120 g liszt
- 3-4 kiskanál fahéj
- 80 g puha vaj
- 80 g barna cukor
Az almákat hámozd meg és vágd fel cikkre és a víz, 3 evőkanál cukor társaságában fedő alatt párold puhára. Amikor elkészült, tedd félre hűlni. Csepegtesd le.
A fahéjas morzsához dolgozd össze a lisztet a fahéjjal, a puha vajjal és a cukorral. Formázd kis cipóvá és folpackba csomagolva tedd be a mélyhűtőbe 10-15 perce.
A tésztához a 200 g vajat elektromos habverővel keverd össze a cukorral, egyenként add hozzá a tojásokat, majd felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Egy kerek (28 centis) tortaformát, vagy közepes brownie formát bélelj ki sütőpapírral és töltsd bele a masszát.
Fedd be a lecsepegtetett almaszeletekkel és nagy lyukú reszelőn reszeld rá a fahéjas tésztát.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsül.
Egyszerű őszi almatorta
2015 november 14. | Szerző: marmalade
Egyre gyakrabban készítem ezt az egyszerű almás sütit, már az alma pucolásában, feldarabolásában is kezdek csúcsidőket futni. Kicsit fahéja, kicsit krémes, kicsit piskótás és nagyon almás. Pedig mindössze 4 alma van benne.
Kifejezetten őszi süti, olyan bekucorodós egy kis tea, tejeskávé mellé.
Egyszerű almatorta, bögrésen
Hozzávalók:
4 alma
1 kiskanál őrölt fahéj
1 bögre liszt
1/2 kiskanál sütőpor
3/4 bögre cukor
2 tojás
1/3 bögre olvasztott vaj
Hámozzuk meg az almákat és daraboljuk fel. Szórjuk meg fahéjjal.
A tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a felolvasztott, de már kihűlt vajat és a sütőporral elkevert lisztet.
Az almadarabkákat forgassuk bele ebbe a masszába és az egészet öntsük egy kerek (kb. 20 centis), vajjal kikent tortaformába.
Tegyük előmelegített sütőbe és 175 fokon süssük kb. 40 percig.
További almás sütik: ez kicsit macerásabb, de isteni, vagy ez karamellizált almával.
Oldal ajánlása emailben
XHasonló bejegyzések: