Tofu Pad Sieu; egy könnyű és gyors thai étel
2008 február 22. | Szerző: marmalade |
Hogy őszinte legyek, a thai konyhával még bimbodzó kapcsolatban vagyok, de amit eddig mutatott magából az tetszik.
Az édes szójaszósz (és az osztriga szósz is) keleti élelmiszerboltokban beszerezhető,vagy a kínai szójaszósz is felturbózható egy kevés barna cukor, esetleg melasz hozzáadásával.
Tofu Pad Sieu
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma, egy kis chili paprika,
fél fej kínai kel, egy kis konzerv (
egy kis konzerv (
4 szál újhagyma, 1 evőkanál kínai szójaszósz,
2 evőkanál édesebb szójaszósz, 1 evőkanál osztriga szósz,
1 evőkanál halszósz, 1 evőkanál szezámolaj,
1 kiskanál méz vagy pálma cukor.
A rizstésztát áztasd be forró vízbe, majd amikor megphult szűrd le.
A tofut vágd kockákra, locsold meg egy kevés kínai szójaszósszal és kevés olajon pirítsd meg. Majd tedd félre. Egy wokba melegíts fel egy evőkanál olajat és a préselt fokhagymát és a karikára vágott chili paprikát egy perc alatt pirítsd át rajta. Add hozzá a csíkokra vágott kinai kel leveleit, hagyd két-három percig fonnyadni, majd keverd hozzá a bébi répát is és a szójababcsírát is. Legvégül szórd ré a karikára vágott újhagymákat. A zöldségeket erős tüzön, egy perc alatt pirítsd össze.
A tésztát tedd egy serpenyőbe és locsold meg az édesebb szójaszósszal, az osztriga szósszal, halszósszal, szezámolajjal és a mézzel. Erős tüzön forgsd és pirítsd át az egészet.Ez maximum egy-két perc. Add hozzá a zöldégeket és a tofut.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Van olyan hogy elvesznek valahol a kommentek? Írtam neked Nigellára, de sehol nincs
Szia, küldtem neked egy kördést a tavaszi ízekről!
Szia, küldtem Neked egy kördést a tavaszi ízekről!!
Kommentekről: Piszke, Pirikenagyi, Mamihami, Savirol! Megkaptam a kérdést, csak nálam még szűrő működik ezért később jelenik meg.Most viszont a szokottnál is később,ezt nézzétek el nekem, eü-leg nem voltam ugyanis toppon és napokid nem is gépeztem.
Pirikenagyi, sajnos a Nigella-véleményed viszont tényleg nem jött át, pedig kivácsi lennék rá.