Brutálisan csokis desszert!
2013 szeptember 20. | Szerző: marmalade |
Gyors kényeztetés! Feltéve, ha van otthon 2 táblat étcsokid, meg egy kevés cukrozott sűrített tej. Nekem volt, mivel készültem rá és csokimegvonás után az első utam a bolt csokipultjához vezetett.
Vigyázat, nagyon tömény!…vagyis kis mennyiség is elég belőle.
Csokis mousse
Hozzávalók: 200 g étcsokoládé, 120 ml forró víz, 30 ml cukrozott sűrített tej, csipetnyi fahéj (elhagyható)
Forraljunk vizet (vízforralóban a legtökéletesebb) majd öntsük belőle 120 ml-t a darabokra tördelt étcsokolédéra. Keverjük míg felolvad teljesen a csoki.
Ekkor adjuk hozzá a cukrozott sűrített tejet (ez egy kicsit lágyítja, de így is nagyon tömény marad), és a csipetnyi fahéjat.
Helyezzük a csokis tálat egy másik tálba, amelyikben hideg, jeges víz van (alá Heston Blumenthal), úgy, hogy az alja beleérjen és kézi habverővel keverjük sűrűre a krémet. Kis tálkákba téve tegyük hűtőbe. Már 10 perc után fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: