Három város, három gasztro program a hétvégére
2013 szeptember 5. | Szerző: marmalade |
Habzsi-dőzsi libamájjal,ínycsiklandó középkori étkekkel és tiszai halászlével leöblítve!
Mindig örülök, hogyha hétvégén van valamilyen gasztroprogram, még jobb, ha az kóstolóval, kirakodóvásárral egybekötött. Ez a hétvége dúskál az ilyen jellegű gasztrorendezvényekbe, hátha valamelyik kedvetekre való lesz.
Libamájfesztivál Budapest
(2013. szeptember 6. – 2013. szeptember 8.)
Ideje felelevenítenünk e kedves családi hagyományt, és előkeresni a jól bevált ősi recepteket. Nagyanyáink szíve-lelke némi 21. századi gasztronómiai fortéllyal és egy csepp édes-savanyú pikánssággal megbolondítva valósággal ünnepi köntösbe öltözteti a liba- és kacsamáj ételeinket.
Szeptember 6-8. között rendezik az V. Libamájfesztivált Budapesten, az Erzsébet téren. A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a liba- és kacsaételekkel kapcsolatos hagyományokat, rámutasson e két szárnyasból készült ételek közötti különbségekre, illetve az, hogy a rendezvényre kilátogatók minél több formájában megkóstolhassák ezt a különleges hungaricumot.
Ízek, Korok, Hangulatok Esztergom
(2013. szeptember 6. – 2013. szeptember 8.)
A királyi város kapuin belépve lovagok, énekmondók, regősök és igricek a XIII. – XV. századi középkori Magyarországra, az Anjou királyok korába kalauzolják a betérőt. Ebből az utazásból természetesen nem hiányozhat a gasztronómia sem, hiszen a szórakozás mellett nem maradhat üresen a bendő. Vásári forgatag, királyi étkek, ínycsiklandó illatok közepette vigadhatunk.
Helyi szakácsok közreműködésével első alkalommal kerül terítékre Esztergom étele, megalapozva ezzel a rendezvény kulináris jövőjét.
A rendezvény látogatása ingyenes.
XVII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szeged
(2013. szeptember 6. – 2013. szeptember 8.)
2013. szeptember 6-8. között immáron 17. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, mely hazánk egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai és kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. A Szegedi híd alatt, illetve a halfőzők számának folyamatos növekedése miatt néhány éve már az újszegedi partfürdőn minden év szeptemberének első szombat délelőttjén fakanállal és bográccsal felfegyverkezve megküzdenek egymással a halfőzők, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrendet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: