Inyenc reggeli gesztenyés sütivel

2007 október 19. | Szerző: |

Amikor Macinál olvastam tudtam, hogy e z t meg kell csinálnom. (Igen, így van – T. Olvasó, ezzel a mondattal, már nem az első posztomat kezdem, de nem tehetek róla, ha Maci olyan izgalmasakat süt-főz!).Főleg azután, amikor kiderült, hogy már az itthon eddig beszerezhetetlennek tűnő gesztenyeliszthez (is) hozzá lehet jutni.

Ez a süti tényleg elég karakteres, már-már túlzó, főleg az íze és az aromája miatt. Elkészítése viszont egyszerű, állaga maga a tökéletesség; omlós és porhanyós.

Vajjal és lekvárral megkenve igazi ínyencreggeli reggeli.

Gesztenyés sütemény

Hozzávalók: 30 deka gesztenyeliszt, 15 deka nádcukor,

3 egész tojás,2 evőkanál olaj, 1 tasak sütőpor

1 pohár tej (nálam: 2 dl),

fél pohár rum (nálam ez jóval kevesebb, mint 1 deci),

1 evőkanál keserű kakaópor,

10 deka áztatott, leszárított mazsola (ez nálam kimaradt mivel nálunk nem mindenki rajong a mazsoláért).

Az összes hozzávalót összekevertem; előbb a száraz anyagokat, majd sorra a folyósakat. Vajjal, liszttel kikent tortaformában (22 cm) megsütöttem, kb. úgy 180 fokon, 35-40 percig.

Megjegyzés: aki mondjuk elsőre fél a karakteres ízhatástól, az próbálja ki 20 dkg gesztenyeliszt +10 dkg sima liszt keverékével. Bár akkor nem biztos, hogy a süti klassz állaga megmarad.

UI: Mirelle tapasztalai pozitívak ez ügyben (20+10), úgyhogy így is kipróbálom!  

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mirelle says:

    Pedig megmarad. Én már többször sütöttem 20+10 felállásban. Talán még finomabb is úgy…

  2. Ági says:

    Ó, látom már, hogy közeleg hozzám az ihlet. Ez tényleg jól hangzik. A férjem pedig egyenesen gesztenye imádó. Még egyszer köszönöm!

  3. Euthymia says:

    Szia, ezt megint meg kell kóstolni!! Bár muszakát akartam csinálni, de ez most…bár a kettő talán nem üti ki egymást! 🙂

  4. maci says:

    Dejó! Na örvendek, hogy ízlik neked is! Nem is rossz ötlet keverni a liszteket, mert nekem is már-már túl erös ez a gesztenyeliszt-íz. Végre valaki, akinél szintén feketelistás a mazsola! Az én gyerekeim nagyon nem szeretik, így nekem kellett kimazsolázni ;o) Szerintem anélkül is jó, nem?

  5. csokimacs says:

    Nagyon klasszul hangzik és néz ki! És hol is az a lelőhely?

  6. marmalade says:

    Csokimacs:A lelőhely az a bizonyos “ínyencbolt”, a Culinaris. Drágább, mint a többi liszt, de érdemes egyszer megkostólni!

    Igazad van,Maci tökéletes így is mazsola nélkül, legközelebb pedig azért kipróbálom a gesztenyeliszt-light változatot.

    Euthymia, Ági! hajrá, hajrá, asztán majd számoljatok be róla!
    Mirelle, mint rokon lélek, lessük tovább az ilyen finomságokat!

  7. Ági says:

    Marmalade, megfogadtam a tanácsodat és már tegnap megsütöttem a gesztenyés süteményt. Már alig van belőle, isteni finom lett. Jó tömör.

  8. Euthymia says:

    Jaj, 2 napja keresgélem az itteni boltokban, de nem találtam, majd valahogy rá kell jönni, hogy itt hol lehet gesztenyelisztet beszerezni 🙁 addig meg csak elképzelem, hogy finom 🙂

  9. edit-a says:

    Sziasztok!:)
    Szegeden nem tudtok valami lelőhelyet (gesztenyeliszt). ? Olyan sok mindenhez lehetne használni…

    Üdv.Edit


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!