Szolgálati közlemény

2007 június 24. | Szerző: |

Kedves Anita, csokis meggylekvárt  én még nem csináltam, valószínleg azért, mert mire odaérnék, hogy “tegyük a gyümölcshöz a csokoládét” már csak az üres papír maradna.

 De nehogy kárba vesszen az a sok meggy és a család is megnyugodjon:

 Ajánlom figyelmedbe Macikonyha csokis eperlekvárját itt – a séma meggyre is alkalmazható. Ő csokidarabot használt, az Oetker Befőzés c. könyve, pedig csokiszirupot. Ennek a leírását mellékelelem:

Csokis meggydzsem

Hozávalók: 850 g kimagozott meggy, 325 ml csokiszirup,

75 ml cseresznyepálinka, 1 csomag (500g)zselírizó cukor 2:1

 

Tedd a meggyet, a csokiszirupot, a cseresznyepálinkát egy edénybe, keverd össze a zselírizó cukorral. Sűrű kevergetés mellett forrald fel, majd vedd le a tűzről. Szedd le róla a habott és pereméig töltsd meg az üveget.5 percig fordítsd a tetejére.

Jó sürgés-forgást a konyhában!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!