Beindult a görög szezon! (Πρασόρυζο με τραχανά)
2013 március 14. | Szerző: marmalade |
Az első napsütés meghozta a kedvem a görögös főzőcskézéshez. Aki régóta olvassa a blogom, tudja rólam, hogy nagy görög rajongó vagyok (szigetek, konyha, stb), bár mostanában ezt az irányt kicsit hanyagoltam. (További görög receptek itt!)
Legújabb kedvencünk lett a póréhagymás tarhonya, önmagában egytálételnek és hús mellé köretnek is finom. Könnyű elkészíteni, üde, friss, szinte feltölt energiával.(Hát tarhonyáért még sosem lelkendeztem így, bár a magyaros tarhonyás húst is szeretem!)
Póréhagymás tarhonya (Πρασόρυζο με τραχανά)
Hozzávalók: 1 nagy szál póréhagyma, szeletelve, 200 g tarhonya, 450 g. konzerv hámozott paradicsom, 1 csokor kapor, 2 babérlevél, 1 kiskanál oregáno, csipetnyi só, olívaolaj
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon pároljuk meg a nagyobb darabokra vágott póréhagymát. Amikor puhul adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a fűszereket. Adjuk hozzá a tarhonyát és öntsük fel kb 1,5 deci vízzel. Lefedve főzzük addig, míg a tarhonya megpuhul.
Ha a tarhony nagyon magába sz locsolhatívná, locsolhatunk hozzá még egy kevés meleg vizet. Ha autentikusan görögösen akarjuk elkészíteni, legvégül szórjuk meg fél-egy csokor kaporral (ízlés szerint) és tálaljuk melegen. A zuramnak jobban ízlik nélküle, úgyhogy most ez elemaradt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: