Az ellenállhatatlan Részeges Izidor
2012 november 20. | Szerző: marmalade |
Hej az a részeges szelet! Aminek nem lehet ellenállni. Diós, krémes, csokis! Több néven is fut a neten: Részeges Izidor, illetve Jeromos néven is találkoztam már vele. Láttam már felvidéki, illetve szerb változatban is. Én most a januári Praktika magazinban olvasott Borbás Marcsi féle receptet követtem. Rövid időn belül már harmadszorra készült nálunk. Olyan volt mint a Loch -nessi szörny, csak beszéltünk róla…Most végre sikerült fotót is csinálnom az ut’só néhány szeletről. Mert a 24 órát nem igen éli meg. …Vagy a tepsim kicsi!
A család ízlése miatt szigorúan mazsola nélkül készült ez a verzió! És csakis rummal érdemes (az aromát szerintem felejtsétek el)
Hozzávalók a tésztához: 15 dkg vaj, 1 tasak sütőpor, 5 dkg finomliszt, 10 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 5 db tojás
20 dkg sárgabaracklekvár (legutóbb meggylekvárt használtam, isteni volt vele!)
A diókrémhez: 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 2-3 ek. tej, 0,5 dl rum vagy rumaroma
A kakaós krémhez: 30 dkg vaj (nekem 20 dkg teavaj is megteszi!)
0,3 dl rum vagy rumaroma, 2 ek. kakaópor, 15 dkg porcukor, 10 dkg mazsola
A mázhoz: 100 g étcsokis tortabevonó, 1 kiskanál olajjal, gőz fölött felolvasztva
(Eredetileg viszont emigyen:10 dkg vaj, 10 ek. cukor, 5 ek. kakaó)


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: