Ha egyszerű desszertre vágysz: Bundás almaszeletek

2015 október 15. | Szerző: |

Egyszerűen imádnivaló, amint az alma meglapul a palacsintatésztában, fahéjas porcukorral a tetején. Hűvös időben nálunk is újra és újra előkerül ez a recept.

Almaszeletek

Mostanában cetlizős lettem. Receptjeimet, insirációkat, ötleteket, vagy akár ünnepi menüterveket papírcetlikre vetem.  A papírok, hogy ne kallódjanak el,  egy fémdobozba kerülnek, majd újabb és újabb dobozba. Így gyűlnek a dobozok és egyre nehezebb bármit is visszakeresni bennük. Ez a korábban megjelent isteni almás receptem is jó helyen lesz itt a blogon, hogy gyorsabban megtaláljam.

Bundás almaszeletek

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor,  3 evőkanál cukor, 1 kiskanál fahéj,  1,5 dl tej,  2+2 dkg olvasztott vaj
2 tojás,  3-4 alma

Almaszeletek 2

Egy tálba keverjük össze a lisztet a sütőporral, cukorral és egy kevés fahéjjal. Egy másik edényben dolgozzuk össze a tojásokat a tejjel és 2 dkg megolvasztott vajjal, majd keverjük a liszthez.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki magházukat. Szeleteljük kör alakúra és egyenként forgassuk meg a sűrű tésztába. Egy palacsintasütőben olvasszunk fel egy kanálnyi vajat és a bundás almákat süssük át mindkét oldalán.
Tálaljuk fahéjas porcukorral.

További almás receptek, mint ez az isteni pite, vagy ez a süti karamellizált almával, vagy csak egyszerűen szószként, melengető teaként.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!