Fehércsokis, keksz alapú és isteni finom!
2009 szeptember 17. | Szerző: marmalade |

Igen ez az, amit Dolce Vitánál lehet olvasni. Sokáig kérettem magam, míg végre kipróbáltam, pedig kezdettől fogva csorgattam rá a nyálam. De valamiért az egyszerű, időkímélő sütikbe ritkán kezdek. Aztán jött egy vendégség és hirtelen produkálni kellett valamit. Ehhez meg minden volt itthon. A gyümölcs áfonya lett. Aztán kipróbáltam szederrel is, nekem az jobban bejött. De áfonyával is finom. És meglepő módon a pasik imádják ezt a sütit!
Olyannyira, hogy most már nagyobb tortaformában kell készítenem, dupla adagból!
Fehércsokoládás áfonyás torta
Hozzávalók
- 15 dkg kekszmorzsa,
- 1 evőkanál kakaópor
- 8 dkg vaj,
- 25 dkg mascarpone,
- 20 dkg fehércsokoládé,
- 1-2 kiskanál porcukor,
- 1 tálca áfonya,
- kisebb kerek tortaforma.
A vajat olvaszd meg és keverd össze a kekszmorzsával és a kakaóporral. Ezzel a masszával bélelj ki egy kapcsot kerek tortaformát.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszdfel és keverd a mascarponéhoz Ízlés szerint adhatsz hozzá még 1-2 kanálnyi porcukrot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: