Kakaós teakenyér és egy titkos hozzávaló
2013 november 28. | Szerző: marmalade |
No ez még nekem is újdonság volt, hogy a cukkini hogyan is szerepel majd egy édességben? Mennyire is lesz ehető? Olvastam már a fanyalgókat és hallottam lelkes rajongókról. A kiványcsiág hajtott, és nekem ízlett! A tésztája ízre, állagra kellemes, puha, a csokikrém a tetején pedig még jobban feldobja. Az iskolás persze megneszelte, hogy valami zöldségféle van benne (mert ugye a cél az lenne, hogy minél több zöld – séget csempésszek a tányérjára), a kicsi viszont vissza-visszajárt rá.
(Bento-ügyben üzenem az érdeklődőknek, hogy még mindig csomagolok reggelente lelkesen, de újdonság mostanában nem nagyon került a dobozba (a szokásos:gyümi, müzliszelet, sajtos cracker, mini joghurt) , ezért nem örökítettem meg, de amint lesz fejlődés jelzem!)
Kakaós, cukkinis teakenyér
20 dkg liszt
fél kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál sütőpor
fél kiskanál só
4 evőkanál keserű kakaópor
1 kiskanál fahéj
1 cukkini (kb. 20 dkg)
1 kis doboz (150 g) joghurt
1 tojás
150 ml olaj
15 dkg cukor (fele lehet barna cukor)
A krémhez:
10 dkg puha vaj
3-4 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál keserű kakaópor
Hámozzuk meg a cukkínit és reszeljük le.
Egy tálba dolgozzuk össze a száraz hozzávalókat, a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval. Egy másik edényben keverjük össze a tojást az olajjal, a joghurttal és a cukorral. Adjuk hozzá a lereszelt cukkínit. Forgassuk össze a száraz anyagot a joghurtos, tojásos masszával. Öntsük egy hosszúkás, sütőpapírral bélelt sütőformába és süssük kb. 35 percig, kb. 170 fokon.
Amikor kihűlt kenjük meg a tetejét kakaós, vajas krémmel. Ehhez dolgozzuk össze a puha vajat a kakaóporral és a porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: