Kakaós teakenyér és egy titkos hozzávaló

2013 november 28. | Szerző: |

 

Cukkinissüti 2

No ez még nekem is újdonság volt, hogy a cukkini hogyan is szerepel majd egy édességben? Mennyire is  lesz ehető? Olvastam már a fanyalgókat és hallottam lelkes rajongókról. A kiványcsiág hajtott, és nekem ízlett! A tésztája ízre, állagra kellemes, puha, a csokikrém a tetején pedig még jobban feldobja.  Az iskolás persze megneszelte, hogy valami zöldségféle van benne (mert ugye a cél az lenne, hogy minél több zöld – séget csempésszek a tányérjára), a kicsi viszont vissza-visszajárt rá.

(Bento-ügyben üzenem az érdeklődőknek, hogy még mindig csomagolok reggelente lelkesen, de újdonság mostanában nem nagyon került a dobozba (a szokásos:gyümi, müzliszelet, sajtos cracker, mini joghurt) , ezért nem örökítettem meg, de amint lesz fejlődés jelzem!)

 

Kakaós, cukkinis teakenyér

 

20 dkg liszt

fél kiskanál szódabikarbóna

fél kiskanál sütőpor

fél kiskanál só

4 evőkanál keserű kakaópor

1 kiskanál fahéj

1 cukkini (kb. 20 dkg)

1 kis doboz (150 g) joghurt

1 tojás

150 ml olaj

15 dkg cukor (fele lehet barna cukor)

 

A krémhez:

10 dkg puha vaj

3-4 evőkanál porcukor

2-3 evőkanál keserű kakaópor

 

acukkinissüti

Hámozzuk meg a cukkínit és reszeljük le.

Egy tálba dolgozzuk össze a száraz hozzávalókat, a lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval.  Egy másik edényben keverjük össze a tojást az olajjal, a joghurttal és a cukorral. Adjuk hozzá a lereszelt cukkínit. Forgassuk össze a száraz anyagot a joghurtos, tojásos masszával. Öntsük egy hosszúkás, sütőpapírral bélelt sütőformába és süssük kb. 35 percig, kb. 170 fokon.

Amikor kihűlt kenjük meg a tetejét kakaós, vajas krémmel. Ehhez dolgozzuk össze a puha vajat a kakaóporral és a porcukorral.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!