Különleges áfonyaecet házilag

2018 augusztus 7. | Szerző: |

A luxus kategóriának számító balzsamecet édeskés ízvilága köszön vissza ebben a könnyen elkészíthető gyümölcsecetben. Az otthoni DIY változathoz nem szükséges más, csak áfonya, borecet és cukor. És persze kicsi türelem, míg az ízek összeérnek.

Áfonyaecet

Hozzávalók:

  • 300 g áfonya
  • 3 dl vörös borecet
  • cukor (3 dl gyümölcsecethez 250 g)

 

  1. Mossuk meg az áfonyát, tegyük egy befőttesüvegbe és öntsük fel az ecettel. Fakanállal nyomkodjuk össze a gyümölcsöt és lefedve érleljük 3-4 napig, minden nap kicsit megrázva.
  2. Négy nap után szűrjük le (gézen csepegtessük le), nyomkodjuk ki a gyümölcsöt, majd a visszamaradt gyümölcsecetet forraljuk össze a cukorral .
  3. Kicsit besűrűsödik. Amikor kihűlt töltsük üvegekbe, kamrapolcon tároljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!