Áfonyás muffin, miért is ne?

2018 július 27. | Szerző: |

A piacon áfonya dömping van, bár nem olcsó az ára. Rengeteg izgalmas dolgot lehet belőle csinálni. Az áfonyás muffin ezek közül a legegyszerűbb dolog, amely régóta a klasszikus bögrés sütik kategóriájába tartozik. A recept pedig nagyon egyszerű. Reggelire kiváló alternatíva!

Áfonyás muffin bögrésen

 

Hozzávalók 10 db közepes muffinhoz

1 és fél bögre (2,5 decis) liszt
1 bögre lágy barna cukor
1 kiskanál sütőpor
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 tojás
1/3 bögre (kb 80 ml) növényi olaj
1 bögre joghurt
1/2 bögre friss áfonya

Klasszikus módon keverjük össze először a száraz hozzávalókat: a lisztet, a barna cukrot, a sütőport, szóda bikarbónát.
Egy másik edényben keverjük el a tojást, az olajat és a joghurtot.
Dolgozzuk össze a lisztes anyagot a nedves hozzávalókkal. Lazán, nem túlkeverve. Szórjuk meg friss áfonyával és forgassuk bele a masszába.
A formákat béleljük ki papírkosárral és kétharmad részéig kanalazzuk bele a masszát.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük kb. 20-25 percig.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!