Imádnivaló húsgombócos spagetti
2018 július 22. | Szerző: marmalade |
Gyermekeim ebédeltetése idén nyáron komoly kihívás elé állít. Ketten vannak, de véletlenül se szeretik ugyan azt enni. Ha az egyiknek a főzelékkel van baja, a másiknak a feltéttel, nem mindegy, hogy a köret krumpliból van, vagy rizsből de a galuska mindkettőnél lecsúszik, akár a tészta (megfelelő szósszal tálalva). A bolognai spagetti a tuti közös nevező, de már beleuntam, hogy a tanév vége óta minden héten egyszer ezt főzzem. Szóval hasonló ízvilág után kutatva jött a paradicsomos húsgolyók ötlete, most éppen spagettivel.
Paradicsomos húsgolyók spagettivel
Hozzávalók a húsgolyókhoz:
- 50 dkg darált hús (sertésből)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-1 kiskanál só, bors, oregánó
- 2-3 evőkanál liszt
- kevés olaj a húsgolyók sütéséhez (3-4 evőkanál)
- 25 dkg spagetti
A mártáshoz:
- 3 dl paradicsomszósz
- 1 dl víz
- 0,5 dl vörösbor
- 2 kiskanál bazsalikom (szárított)
- só, bors
- kicsi vegeta (kb. fél kiskanál, de el is hagyható)
- A hagymát aprítsuk fel. Keverjük össze a morzsával, tojással, fokhagymával, darált hússal, sóval, borssal, oreganóval és kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk belőle kis gömböket és forgassuk meg a lisztbe.
- Forrósítsuk fel az olajat és a húsgombócokat süssük rajta pirosra. Szedjük ki a serpenyőből.
- A mártáshoz öntsük össze a hozzávalókat (paradicsomlé, víz, bor, bazsalikom, fokhagyma) és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot és tegyük bele a húsgombócokat a mártásba. 10 -15 percig főzzük tovább, közben a mártás is besűrűsödik.
- A tésztát bő vízbe főzzük ki. Tálaljuk együtt a szósszal. Tetejére szórhatunk reszelt sajtot.
Tipp: hasonló receptek
Vega bolognai spagetti (húsmentes)
Sült répagombócok fűszeres paradicsomszószban (húsmentes)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: