Svéd kókuszgolyó (chokladbollar)
2018 július 20. | Szerző: marmalade |
Sokunk gyermekkori kedvence a kókuszgolyó, melynek skandináv változata zabpehelyből készül. Így a mai táplálkozási irányzatok szerint még egészségesnek is mondható.
Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki, ha a svéd bútoráruház felé jár, az étteremrészleget is feltétlenül beiktatja a vásárlási programjába. A klasszikus húsgolyók barna mártásban, áfonyaszósszal mellett a svéd mandulatorta, és egy zabos, kókuszgolyó már már kötelező jelleggel kerül a tálcámra. Mostanában viszont már ez utóbbit itthon is gyártom. Sütést nem igényel csak néhány hozzávaló összegyúrását.
Svéd kókuszgolyó (chokladbollar)
Hozzávalók:
- 1 bögre (2,5 dl-es) zabliszt
- 1 bögre zabpehely
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 1 bögre porcukor ( kicsit kevesebb, lazán mérve)
- 100g puha vaj
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- kb. 4 evőkanál főzött kávé
- Kókuszreszelék a golyók hempergetéséhez.
Tegyük a hozzávalókat egy tálba és gyúrjuk össze. Formázzunk a masszából pingpong labda méretű golyókat és hempergessük meg a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: