Svéd kókuszgolyó (chokladbollar)

2018 július 20. | Szerző: |

Sokunk gyermekkori kedvence a kókuszgolyó, melynek skandináv változata zabpehelyből készül. Így a mai táplálkozási irányzatok szerint még egészségesnek is mondható.

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki, ha a svéd bútoráruház felé jár, az étteremrészleget is feltétlenül beiktatja a vásárlási programjába. A klasszikus húsgolyók barna mártásban, áfonyaszósszal mellett a svéd mandulatorta, és egy zabos, kókuszgolyó már már kötelező jelleggel kerül a tálcámra. Mostanában viszont már ez utóbbit itthon is gyártom. Sütést nem igényel csak néhány hozzávaló összegyúrását.

Svéd kókuszgolyó (chokladbollar)

 

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl-es) zabliszt
  • 1 bögre zabpehely
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 bögre porcukor ( kicsit kevesebb, lazán mérve)
  • 100g puha vaj
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • kb. 4 evőkanál főzött kávé
  • Kókuszreszelék a golyók hempergetéséhez.

Tegyük a hozzávalókat egy tálba és gyúrjuk össze. Formázzunk a masszából pingpong labda méretű golyókat és hempergessük meg a kókuszreszelékben. Hűtőben tároljuk.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!