Kókuszos, kardamomos leves

Úszunk a kókuszmámorban! Tömény kókusz íz, kókusztejjel, kókuszreszelékkel. A testességét egy kevés rizs adja, a pikáns ízt pedig a kardamom!

Nem vagyok sem nagy gyümölcsleves készítő, sem gyümölcsleves fogyasztó. A hideg és édes levesek nálam a desszert kategóriába tartoznak. De a kókuszra mindig elcsábulok, izgalmas próbálkozos volt ez a “gyümölcs” leves, az e heti Ridikül számára.

Kókuszos, kardamomos leves

Hozzávalók:

5 dl kókusztej

1 evőkanál kukorica keményítő

1 kis maroknyi fehér rizs

1 kiskanál őrölt kardamom

2,5 dl víz

4 evőkanál porcukor

1 kiskanál vanília aroma

4 evőkanál kókuszreszelék

1 kiskanál őrölt fahéjjal

A kukorica keményítőt keverjük csomómentesre 1 deci kókusztejjel.

Mossuk át a rizst, öntsük fel egy bögre vízzel és nagyjából 8-10 perc alatt főzzük puhára. Adjuk hozzá a többi kókusztejet, a cukrot, sót és az őrölt kardamomot. Keverjük simára és melegítsük össze. Tegyük félre kihűlni. Majd pihentessük a hűtőbe.

Tálaljuk tányérokba szétosztva, tetejét csipetnyi fahéjjal és kókuszreszelékkel megszórva.

Címkék:
Tovább a blogra »