Sós-édes mogyoróvajas oreo keksz

2016 május 15. | Szerző: |

Milyen az oreo keksz sós mogyorókrémmel? Isteni! Édes és sós egyszerre. Főleg az otthoni változatban, amikor nem spóroljuk ki a krémes, mogyoróvajas réteget az omlós, kakaós kekszek közül.

sósmogyorosoreo3

Sós mogyoróvajas oreo, újratöltve! Egyszer már készült ugyan, ez most a 2.0-ás tovább fejlesztett, finomabb verzió! Sokkal selymesebb, töményebb ízhatás, igaz a mogyoróvaj is több lett benne.

 

Sós mogyoróvajas oreo keksz

(2.0 változat)

 

sósmogyorosoreo1

 

Hozzávalók (kb. 26-28 kekszhez):

(mérce: 2,5 decis bögre)

1 és 1/4 bögre liszt

1/2 kiskanál szódabikarbóna

1/3 bögre keserű kakaó

1/2 bögre (200 g) puha vaj

2/3 bögre cukor

1 egész tojás

 

A sós mogyoróvajas krémhez:

1/3 bögre puha vaj (kb. 150 g)

1 bögre porcukor

4 evőkanál sós mogyoróvaj (peanut butter)

 

sosmogyorosoreo4

A kekszhez keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást. Forgassuk össze a szódabikarbónával,  elkevert liszttel és keverjük bele a kakaóport is.

Tegyük a hűtőbe legalább  fél órára.

Vegyünk kiskanálnyi mennyiségű masszát, formázzuk golyóvá és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Legalább 2 centis távolságot hagyjunk a golyók között, mert a tészta sütés közben elterül. Előmelegített, kb. 180 fokos sütőben 12 perc alatt süssük készre. Nagyjából 26 -28 darab keksz lesz belőle. A krémhez robotgéppel keverjük össze a puha vajat a porcukorral, adjuk hozzá a sós mogyoróvajat is. Keverjük selymessé. Tapasszunk össze két kakaós kekszet ezzel a krémmel és tároljuk hűtőbe. Ha puhábban szeretjük fogyasztás előtt 5 perccel  érdemes kivenni a hűtőből.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!