Egyszerű túrós lepény percek alatt
2016 május 13. | Szerző: marmalade |
Sokszor jön jól egy olyan recept, amely nem igényel különösebb erőfeszítést és gyorsan megvan. Ennél a túrósnál nem kell vacakolni a tojás szétválasztásával, méricskélni sem kell különösebben a hozzávalókat; túró a zacskóból, tejföl a dobozból, és néhány evőkanállal a lisztből, meg a cukorból. Ez nagyjából öt perc. A többi munkát meg a sütő elvégzi!
Hozzávalók:
- 450 g túró (vagy 500 g, ha éppen ilyen kiszerelésben vásároljuk)
- 4 egész tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- citrom reszelt héja (kevés)
- 1 mokkáskanál vanília aroma
Törjük fel a tojásokat és keverjük össze a tejföllel. Adjuk hozzá a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, majd a túrót. Mehetnek bele az ízesítők (citrom reszelt héja, vanília). Béleljünk ki egy közepes tepsit (kb. 25 x 30) sütőpapírral és öntsük bele a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül.
Amikor már langyos szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: