Lencsés egybesült, hús helyett

2016 március 25. | Szerző: |

Még mindig hús nélkül. Egyre jobban bírva. Persze azért a húsvéti sonkázást már nagyon várva. Utána meg amolyan flexitáriánus állapotban.

lencsevagdalt1

Most hogy a tofuval kicsit telítődtem, figyelmem a lencsefélék felé fordult. A lencse nagyon jó növényi alapú fehérjeforrás, ráadásul változatosan elkészíthető. Szeretem és mindig többre vágytam belőle, mint leves, vagy főzelék. A hűvelyes fogyasztás további előnye még, hogy alacsony zsírtartalmú és a koleszterinszintet sem emeli meg.

 

Hozzávalók:

10 dkg vörös lencse (de lehet a klasszikus is)

1/2 bögre kukorica (konzerv)

1/2 bögre reszelt sárgarépa

1 fej vöröshagyma, apróra vágva

1 kiskanál oregáno, petrezselyem (vagy ízlés szerint)

2 evőkanál liszt

2 evőkanál zsemlemorzsa

1 evőkanál lenmag-3 evőkanál vizzel elkeve (tojás helyett)

A mázhoz:

2 evőkanál ketchup

1 kiskanál méz

Egy lábosba főzzük puhára a lencsét. Egy tálkában keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel és hagyjuk állni, amíg zselés állagú lesz.

Szűrjük le e lencsét és pürésítsük össze, majd adjuk hozzá a hagymát, sárgarépát, vöröshagymát, kukoricát és az apróra vágott zöldfűszereket. Ízesítsük sóval, majd keverjük hozzá a zselés állagú lenmagot.
Egy kicsi püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral és töltsük bele a masszát.

180C fokon süssük kb. 40 percig.

Tegyünk rá mézes, ketcupos mázat és hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk.

lencsevagdalt

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.



Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!