Tavaszi csicseriborsós kence szendvicsre
2016 március 8. | Szerző: marmalade |
Böjti szelek fújdogálnak, ez nálam húsmegvonást jelent. Első felindulásomban gondoltam mellőzöm a fehér lisztet és a tejet is, de a gondolatot egy felbontott kókusztejes dobozon kívül más tett már nem követte. Maradt a húsmentesség, pontosabban ment a hús, jött a tofu, tempeh és zöldséges fasírtok, indiai raguk világa.
Ebben a szendvicskrémben sok kedvencem fért bele: sárgarépa, csicseriborsó, medvehagyma, élesztőpehely, kicsi majonézzel összefogva, babpürével gazdagítva.
Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó, ½ konzerv fehér bab, 1 sárgarépa, lereszelve, néhány szál medvehagyma, 1 mokkáskanál citromlé, 2-3 evőkanál majonéz, 1 kiskanál élesztőpehely, ¼ kiskanál só
Szendvicshez:szeletelt kenyér, krém, jégsaláta/fejes saláta/vegyes saláta
Öntsük le a vizet a könzerv csicseriborsóról és babról majd törjük durvára. Adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, a apróra vágott medvehagymát. Keverjük bele a majonézt, az élesztőpehelyt és fűszerezzük citromlével, sóval. Dolgozzuk össze a krémet. Rövid időre tegyük hűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: