Kakaós hógolyók bögrésen

 

Mi legyen a kekszes dobozban? Az adventi sütis doboz megtöltése minden évben tartogat némi kihívást. A klasszikus adventi sütik (ishler, linzer, mézeskalács) mellett évről évre ki kell próbálni valami újat,  idén ilyen kakaós hógolyókkal bővült a repertoár.

Amilyen könnyű elkészíteni, olyan könnyen okozhat kellemetlen meglepetést is ez a süti. Nekem az első eresztés a kukába landolt, mert a vaj nem volt elég hideg a tésztába, sütéskor a sok kicsi golyó egy lepénnyé olvadt össze. Így néhány nap ráhangolódás után nekivágtam újra, este összeállítottam a tésztát, pihent egy éjszakát a hűtőbe, másnap golyóformázás, rövid sütés, és kész!

Kakaós hógolyók

Hozzávalók kb. 14 darabhoz:

(mérce: 2,5 dl bögre)

Egy tálba robotgéppel keverjük krémesre a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a vanília aromát, majd a lisztet, a kakaóport és a fahéjat. Gyúrjuk össze egy nagy cipóvá és hűtőbe pihentessük néhány órára.

Melegítsük elő a sütőt kb. 170 fokra.

Egy sütőlemezt fedjünk be sütőpapírral és formázzunk gesztenye méretű golyókat a masszából. Süssük kb. 15-18 percig. (Tovább ne, mert megkeményedik!) Amikor lehűltek a golyók hempergessük meg vaníliás porcukorban. 4-5 napig tárolható.

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »