Kakaós hógolyók bögrésen
2015 december 22. | Szerző: marmalade |
Mi legyen a kekszes dobozban? Az adventi sütis doboz megtöltése minden évben tartogat némi kihívást. A klasszikus adventi sütik (ishler, linzer, mézeskalács) mellett évről évre ki kell próbálni valami újat, idén ilyen kakaós hógolyókkal bővült a repertoár.
Amilyen könnyű elkészíteni, olyan könnyen okozhat kellemetlen meglepetést is ez a süti. Nekem az első eresztés a kukába landolt, mert a vaj nem volt elég hideg a tésztába, sütéskor a sok kicsi golyó egy lepénnyé olvadt össze. Így néhány nap ráhangolódás után nekivágtam újra, este összeállítottam a tésztát, pihent egy éjszakát a hűtőbe, másnap golyóformázás, rövid sütés, és kész!
Kakaós hógolyók
Hozzávalók kb. 14 darabhoz:
(mérce: 2,5 dl bögre)
- 1 bögre liszt
- 1/3 bögre keserű kakaópor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1/2 bögre szobahőmérsékletű vaj
- 1/2 bögre porcukor
- 1 kiskanál vanília aroma
- vaníliás porcukor a hempergetéshez
Melegítsük elő a sütőt kb. 170 fokra.
Egy sütőlemezt fedjünk be sütőpapírral és formázzunk gesztenye méretű golyókat a masszából. Süssük kb. 15-18 percig. (Tovább ne, mert megkeményedik!) Amikor lehűltek a golyók hempergessük meg vaníliás porcukorban. 4-5 napig tárolható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: