Kardamomos, mandulás latte (vegán)
2015 december 11. | Szerző: marmalade |
A reggeli rituálém része egy bögre tejeskávé elfogyasztása. Ha egészségtudatosabb korszakomat élem, vagy ha épp göthösebb vagyok és a krákogós torkomnak nem tesz jót a tej, akkor lecserélem mandula-, kókusz-, vagy rizstejre. Mint most. A klasszikus tejeskávé alternatívája.
Került még bele kardamom, az arab és az indiai konyha egyik kedvenc fűszere. Mivel melegítő energiájú étel kifejezetten jól esik hűvösebb időben. Csillapítja a köhögést, rossz emésztésre pedig rendkívül jótékony hatású. Sajnos mag formában nem volt itthon, bár úgy erőteljesebb a hatása és az aromája), így por formájában került a kávéba.
Kardamomos, mandulás latte
Hozzávalók:
1/2 bögre mandulatej
1/4 kiskanál őrölt kardamom (vagy 1 egész zöld kardamom mag)
2 kiskanál juharszirup
1/2 bögre főzött kávé
Egy lábosban melegítsük össze a mandulatejet a kardamommal. Habosítsuk fel. (Ha kardamom magot használunk, azt habosításnál vegyük ki!)
Öntsük a pohárba a kávét, ízesítsük juharsziruppal, majd öntsük fel a habos, kardamomos mandulatejjel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: