Bögrés oreo keksz, sós mogyorókrémmel

Milyen az oreo? Két kakaós keksz, vaníliás, vajas krémmel összetapasztva. A házi verzió receptje már több gasztroblogerek konyhájában megfordult, két éve nálam is, most a vajas krémen változtattam és sós mogyorókrémmel felturbóztam.

oreo keksz sós mogyorókrémmel

 

A nagy ünnepi készülődésben egy-egy bögrés süti, kifejezetten áldás, a nagy rohanásban jólesik bögréből kiadagolni a hozzávalókat. A mogyorókrémet (peanut butter) házilag is elkészíthetjük, én legutóbb így csináltam.

Hozzávalók:

(mérce: 2,5 decis bögre)

1,5 bögre finom liszt

0,5 bögre keserű kakaópor

1 kiskanál szódabikarbóna

0,5 bögre cukor (fele most barna cukor volt)

0,5 bögre puha vaj

1 tojás

A sós mogyorós krémhez:

0,5 bögre puha vaj

6-8 evőkanál porcukor

3 evőkanál tejszín

2 evőkanál sós mogyorókrém (peanut butter)

A tésztához keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást. Forgassuk össze a szódabikarbónával, kakaóporral elkevert liszttel.

Tegyük a hűtőbe egy fél órára (legalább) ezt a masszát, majd porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki, és valamilyen kerek formával szaggassuk ki. Előmelegített sütőbe süssük 7-9 percig. Tovább ne, mert kemény lesz.

A krémhez keverjük össze a puha vajat a porcukorral, sós mogyorókrémmel és lazítsuk egy-két kanál tejszínnel. Két kakaós korongot tapasszunk össze ezzel a krémmel. Hűtőbe tároljuk.

Tovább a blogra »