Villámebéd: egylábasos zöldséges tészta
2015 november 4. | Szerző: marmalade |
Idő hiányában és persze kényelmi szempontokból is, mostanában rákaptunk az egylábasos tésztákra. A “one pan pasta” tökéletes találmány, mert a száraz tésztától kezdve minden egy helyen, egy lábosban fő meg. Legutóbb is ez történt, ment bele egy kis padlizsán, paradicsomszósz, bébi spenót, szójagranulátum és hagyma. Remek a maradékok feldolgozására, illetve a mosogatás megúszására is.
A legnehezebb talán a tészta – víz arányának eltalálása, itt kb. 200 g fusilli tésztához került 3 bögrényi (kb. 6-7 dl ) víz, annyi, amennyi egy kicsit még befedi. Múltkor viszont spagettivel nagyon mellényúltam, mert túl sokat tettem bele a tésztából, meg a vízből is és több helyen össze is ragadt.
Padlizsános, spenótos tészta
one pan pasta
Hozzávalók:
200 g fusilli
1 csomag bébi spenót
1 kisebb padlizsán, vagy egy nagyobbnak a fele
1 maréknyi szójagranulátum
1 maréknyi vörös lencse
1 lila hagyma
1 dl paradicsomszósz
7 dl víz
1 bio zöldségleve kocka
15 dkg reszelt sajt (trappista, gouda stb.)
Daraboljuk fel a zöldségeket és tegyük egy lábosba a sajt kivételével az összes hozzávalót. A sajtból elég egy jó nagy maroknyi most, a többit, majd tálalásnál tegyük rá. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi még ellepi, takarjuk be fedővel és kezdjük főzni a tésztát. Időnként kevergessük át és főzzük, amíg a tészta magába szívja a levet és megpuhul.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
El vagyok csábítva!