Fahéjas zabkása mézes, diós körtével
2015 október 31. | Szerző: marmalade |
Na ez számomra egy tipikusan őszi reggeli: egy melengető fahéjas kása és a tetején a dió, méz, körte amint bársonyos rétegben karamellizálódik.
Ha valaki energiahiányban szenved érdemes minél több zabos ételt beiktatni az étrendjébe. A meleg reggeli hűvös időszakban amúgy is hasznos, mert beindítja az anyagcserét és segíti az emésztésünket. Mi imádjuk a kásareggeliket, csak egy bajom van vele, hogy alig egy-két óra elteltével már iszonyúan meg tudok éhezni utána! 🙂
Most egy kicsit lazábbra vettem a kása elkészítését, a zabpelyhet és vizet összeöntöttem egy lábosba és sűrűre főztem. Semmi előre beáztatás és külön vízforralás. Még én magam is meglepődtem, hogy milyen hamar elkészült (kb. 3 perc). Utána ment bele egy kevés nádcukor és a csodálatos fahéj. Feltétnek pedig a mézzel átmelengetett dió.
Fahéjas zabkása mézes, diós körtével
Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
2 bögre víz
1 evőkanál nádcukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
1 nagyobb körte
1 marék dió
1-2 evőkanál méz vagy juharszirup
Öntsük egy tálba a zabpelyhet és vizet és főzzük sűrűre. Ekkor keverjük bele a nádcukr0t és a fahéjat is. A körtét vágjuk vékony cikkekre és a dióval, mézzel kicsit karamellizáljuk át. Aki szereti, egy kanál mézet lecserélhet juharszirupra, én is ezt tettem, mert imádom az aromáját!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: