Fahéjas zabkása mézes, diós körtével

2015 október 31. | Szerző: |

Na ez számomra egy tipikusan őszi reggeli: egy melengető fahéjas kása és a tetején a dió, méz, körte amint bársonyos rétegben karamellizálódik.

őszi reggeli: zabkása diós, mézes körtével

őszi reggeli: zabkása diós, mézes körtével

Ha valaki energiahiányban szenved érdemes minél több zabos ételt beiktatni az étrendjébe. A meleg reggeli hűvös időszakban amúgy is hasznos, mert beindítja az anyagcserét és segíti az emésztésünket. Mi imádjuk a kásareggeliket, csak egy bajom van vele, hogy alig egy-két óra elteltével már iszonyúan meg tudok éhezni utána! 🙂

Most egy kicsit lazábbra vettem a kása elkészítését, a zabpelyhet és vizet összeöntöttem egy lábosba és sűrűre főztem. Semmi előre beáztatás és külön vízforralás. Még én magam is meglepődtem, hogy milyen hamar elkészült (kb. 3 perc). Utána ment bele egy  kevés nádcukor és a csodálatos fahéj. Feltétnek pedig a mézzel átmelengetett dió.

Fahéjas zabkása mézes, diós körtével

Hozzávalók:

1 bögre zabpehely

2 bögre víz

1 evőkanál nádcukor

1 mokkáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

1 nagyobb körte

1 marék dió

1-2 evőkanál méz vagy juharszirup

zabkasadioskörtés2

Öntsük egy tálba a zabpelyhet és vizet és főzzük sűrűre. Ekkor keverjük bele a nádcukr0t és a fahéjat is. A körtét vágjuk vékony cikkekre és a dióval, mézzel kicsit karamellizáljuk át. Aki szereti, egy kanál mézet lecserélhet juharszirupra, én is ezt tettem, mert imádom az aromáját!

zabkasadioskörtés

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!