Csokoládékrémes piskótatekercs

2015 október 28. | Szerző: |

Hogy milyen finom tud lenni egy egyszerű piskótatekercs sárgabarack lekvárral, arról nem is kell talán beszélni, de ha még egy réteg vajas csokikrémet is kenünk rá! Igazán mennyei édességet kapunk.  Mostanában egészen megbarátkoztam a piskótatekercs készítésével, amióta már nem tartok attól, hogy berepedezik a feltekerésnél, azóta nem is történik ilyen malör!

csokispiskotatekercs1

Csokoládékrémes piskótatekercs

Hozzávalók a piskótához:

4 tojás különválasztva

8 dkg cukor

8 dkg liszt

Csokikrémhez:

0,5 dl tej

20 dkg porcukor

4 evőkanál keserű kakaópor

 20 dkg vaj

kb. 5 evőkanál sárgabaracklekvár

csokispiskotatekercs

A tojásfehérjéket verjük fel habbá, adjuk hozzá a cukrot és verjük tovább, míg jó kemény állagú nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd apránként adagolva keverjük bele a lisztet.

Egy közepes tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük rá a masszát. Előmelegített kb. 175 fokos sütőben 12-15 perc alatt süssük készre. Egy konyharuhát terítsünk ki az asztalon, hintsük be porcukorral és fordítsuk rá a még meleg piskótát, úgy hogy a sütőpapír felül legyen, és húzzuk le róla. Szórjuk meg ezt az oldalát is nagyon kevés porcukorral és tekercseljük fel a konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűl.

A krémhez melegítsük  fel a tejet, adjuk hozzá a porcukrot és melegítsük tovább, amíg az teljesen felolvad. Keverjük bele a kakaóport is. Ekkor tegyük félre  hűlni, közben a vajat 3-szori adagolásban keverjük el benne, gépi habverővel könnyebb. Tegyük hűtőbe és amikor jól lehűlt, verjük fel krémesre.

A piskótalapot nyissuk ki, kenjük meg lekvárral, majd a csoki krém 2/3-ával. Tekercseljük fel és a tetejét, oldalát kenjük be vékonyan a megmaradt krémmel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!