Lecsó görögösen (spetsofai)
2015 július 28. | Szerző: marmalade |
Paprika, paradicsomszósz, kolbász. Ez a görög lecsó alapja, annyi eltéréssel az általunk jól ismert hazai változattól, hogy nem TV paprika kerül bele, hanem kaliforniai (sárga, zöld, piros), vagy kápia. A végeredmény viszont ugyanolyan finom!
Volt egy hét, amikor teleettem magam lecsóval, franciásan, görögösen, szerb és olasz stílusban készültek a fogások paprikával, olykor cukkinivel, padlizsánnal, de nem bántam, mert olyan izgalmas más országok étlapját kóstolgatni. Az olasz (caponata) mellett a görög volt a kedvencem….
Görög lecsó
Hozzávalók: 1 zöld paprika (kalifornia), 2 piros paprika (kaliforniai vagy kápia), 1 fej vörös hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl jó minőségű paradicsomszósz, 1,5 dl vörösbor, 20 dkg lecsó kolbász, só, oregáno, 1-2 kanál
olíva olaj
A kolbászt vágjuk fel nagyobb darabokra. A hagymát daraboljuk fel, a paprikákat szeleteljük fel csíkokra.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a paprikacsíkokat. Öntsük fel paradicsomszósszal és a vörösborral.
Főzzük, amíg a bor kissé elpárolog. Fűszerezzük sóval és oreganóval. Ekkor tegyük vissza a zöldséges szószba a kolbászdarabkákat és főzzük még 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a szósz besűrűsödik.
Tálalhatjuk kuszkusszal, vagy főtt rizzsel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: